Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bakan Soylu sahur programına katıldı

Düzenleyen:
Bakan Soylu sahur programına katıldı

YAŞAM Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, krizlerde ve ekonomik buhranlarda piyasayı sıkıştıran devletçilik anlayışı yerine özel sektöre destek olan, yol gösteren ve teşvik eden bir anlayış ortaya koyduklarını belirterek, son 14 yılda istikrar meselesini Türkiye'nin hallettiğini söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Trabzon Şubesi tarafından Trabzon'da ilk kez düzenlenen sahur programına katıldı. Sahur programına Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon AK Parti Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu ve Adnan Günnar ile birlikte dernek üyeleri ve davetliler katıldı. 
Sahur Programının açılış konuşmasını TÜMSİAD Trabzon Şube Başkanı Mehmet Atmaca yaptı. Turizmin bölge için çok önemli bir sektör haline geldiğini belirten Atmaca, “Turizm bölgemizi için gerçekten çok önemli bir sektör haline gelmeye başlamıştır. İnşallah bölgemiz turizm açısından bu ivmesini devam ettirecektir. Şüphesiz ki mevsimimizin kısa olması bölgemiz için bir dezavantajdır ancak bölgedeki diğer ülkelerle beraber yapılacak olan çalışmalar mevsimin uzatılması ve ivmenin artırılmasına katkıda bulunacaktır. Bu şehir tek kanatla uçamayacaktır. Trabzon insanını anlatmaya gerek yok tarih bunu anlatıyor. Trabzon insanı devletine bağlılığıyla coğrafyasının zorluğu ile mücadelesiyle, üretimiyle her zaman katkı sağlamıştır. Coğrafyamız büyük sanayi sitelerinin kurumuna izin vermemiştir ancak insanımızın üretime olan yatkınlığı, kurulacak olan sanayi siteleriyle bölgemiz tersine göç almaya başlayabilir” dedi. 
Bakan Soylu sahur programına katıldı
 
"ÖZEL SEKTÖRÜ DESTEKLEYEN BİR ANLAYIŞ SERGİLEDİK” 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ise yaptığı konuşmada, hükumetin krizlerde ve ekonomik buhranlarda piyasayı sıkıştıran devletçilik anlayışı yerine özel sektörü destek olan yol gösteren, teşvik eden bir anlayışı ortaya koyduğunu vurguladı. Soylu, Türkiye'nin son 14 yılda istikrar meselesini hallettiğini belirterek “Taraflı ve tarafsız herkes kabul etmektedir ki son 14 yılda istikrar meselesini Türkiye halletmiştir. Hem siyasi istikrarı sağlamıştır hem de ekonomik istikrarı sağlamıştır. Ayrıca bu 14 yıl da bürokrasi vesayetle de mücadele içinde geçmiştir. Önemli mesafeler alınmıştır ama henüz tam anlamıyla arzu edilen mesafeye gelinmemiştir. Hem kamuyu hem de özel sektörü hızla karar almaya dönüştürmek zorundayız. Bunun da tek çözümü yeni Anayasa ile Başkanlık sistemine geçen yeni Türkiye’dir. Potansiyelimiz var ama belli bir hızın üzerine çıkamıyoruz. Sanayi Üretim endeksimiz geriye dönüp baktığımızda 2005 yılında 86,1 olan endeks rakamımız 2015’de 124,3 yükselmiştir. İlk çeyrek büyüme rakamlarımız açıklandı. 2015 yılında ilk çeyrek büyüme rakamlarımızda yüzde 2,5, bugün ise yüzde 4,8’dir. Türkiye’nin hızını ve büyümesine engellemek, insanlarımızın umudunu kırmak için gerçekleştirilmeye çalışılan tüm olaylara karşı, yüz de 4 oranında büyümüştür. Bugün ise yüzde 4,8 seviyesine çok net bir şekilde taşımıştır” ifadelerini kullandı. 
“BİLİYORUZ AMA SABREDİYORUZ” 
Büyüyen ve gelişen Türkiye’nin önünü kesmek isteyenlerin neler yapmak istediklerini çok iyi bildiklerini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, sözlerini şöyle tamamladı: 
“Biliyoruz ama sabrediyoruz. Bu topraklarda bizde geleceğimizi tasarlamak zorundayız. Terörün kaynağı bellidir. Eğer biz 3.’ncü hava limanını yapmasaydık. Biz Avrasya tünelini yapmasaydık. Marmarayı yapmasaydık. Bu ülkenin 81 ilinde üniversiteler yapıp ülkeyi ilimle ve bilimle donatacak bir büyük adımı ortaya koymasaydık. İnsansız hava araçlarıyla bizim savunmamızı muhafaza eden bir anlayışı ortaya koymasaydık, bugün ülkenin Güney Doğusu’nda terör ortaya koymazlardı. Almanya parlamentosu o kararı almazdı. Demek ki istikametimiz doğrudur. Hedeflerimiz doğrudur.” 
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu’nun konuşmasının ardından sahur programı tamamlandı
Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...