Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'İsrail'in Filistinlilere yönelik izin iptali gerginliği tırmandırabilir'

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'İsrail'in Filistinlilere yönelik izin iptali gerginliği tırmandırabilir'

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, İsrail'in Filistinlilere yönelik izin iptalinin gerginliği artırabileceğini söyledi.

Ayrault, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un da katıldığı bakanlar düzeyindeki "Barışı Koruma Operasyonları Kapsamında Sivillerin Korunması" konulu toplantıda, İsrail'in başkenti Tel Aviv'de 4 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı.

Bakan Ayrault, İsrail otoriteleri tarafından Filistinlilere yönelik on binlerce giriş izninin iptal edilmesinin gerginliği tırmandırabileceğini bildirdi.

Paris'te 3 Haziran'da yapılan ve Filistin ile İsrail arasında müzakere sürecini tekrar canlandırmayı amaçlayan Ortadoğu barış müzakerelerine de atıfta bulunan Ayrault, müzakerelere dönüş konusunda elverişli koşulların yaşatılması için uluslararası toplum tarafından siyasi bir inisiyatifin gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Tel Aviv'de düzenlenen silahlı saldırının ardından ramazan ayı nedeniyle Filistinlilere verilen izin ve kolaylıkların dondurulduğunu duyuran İsrail'in yerleşim yerleri planının durdurulması çağrısında da bulunan Fransa Dışiişleri Bakanı Ayrault, bunun devam etmesini "ciddi provokasyon" olarak değerlendirdi.

"Daraya'ya varil bombası atılması olağanüstü iki yüzlülük" 

BMGK toplantısından sonra basın toplantısı düzenleyen Ayrault, "Suriye'de insani yardım çalışanlarının, yıllarca kuşatma altındaki Daraya'ya ilk yardım malzemesi dağıtımı yaptığı sırada varil bombası atılması infiale yol açtı" yorumunu yaptı.

Ayrault, "Daraya'ya varil bombası saldırısı, Suriye rejiminin şahit olduğumuz olağanüstü iki yüzlülüğüdür." dedi.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun da silahlı çatışmalarda sivillerin korunmasına ilişkin en son raporun "somut çözümlere acil ihtiyaç olduğunun" altını çizdiğini belirtti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...