BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Türk mutfağını tanıtamıyoruz

Türk mutfağını tanıtamıyoruz

Safranbolu’da 3. Lezzetler Şenliği’ne katılan Bakan Günay Türk mutfağının kebap ve dönerden ibaret olmadığını söyledi



Etkinliklere katılan Bakan Ertuğrul Günay, safran bitkisinden yapılan Safranbolu lokumunun yapımını izledi. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Karabük’ün Safranbolu ilçesinde düzenlenen “3. Lezzetler Şenliği”ne katıldı. Günay, şenlik alanında üstünde kazan bulunan şenlik ateşini yaktı. Burada bir konuşma yapan Bakan Günay, Türk mutfağının kebap, döner, lahmacundan ibaret gösterildiğinden yakındı. Günay, “Dünyada bir İtalyan ve Çin mutfağı yaygınlığına karşılık, bu kadar emperyal tadı, çeşitli coğrafyaların inanılmaz lezzetlerini bir arada buluşturan Türk mutfakları zinciri, ne yazık ki ülkemizin yanı sıra dışarıda da hak ettiği yerde ve düzeyde değildir. En yakın süreçte Türk mutfağını layık olduğu yere getirmek için çalışmalar yapmamız gerekli” dedi. Daha sonra Safranbolu Kent Müzesi’ni gezen Günay, UNESCO tarafından verilen Dünya Miras Beratı’nın açılışını yaptı.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT