Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Petra'nın gizemli kumlarında dev bir yapı bulundu

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Petra'nın gizemli kumlarında dev bir yapı bulundu

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Arkeologlar, Ürdün'ün güneyindeki Petra Dünya Miras Alanı'ndaki kumların altına gömülü büyük bir yapı keşfetti.

"American Schools of Oriental Research" dergisinde yayımlanan çalışmada, arkeologların, yüksek çözünürlüklü uydu görüntülerini ve insansız hava aracı fotoğraflarını kullanarak ve yüzey araştırmaları yaparak Petra antik kentinin kumlarına saklı dev yapıyı bulduğu bildirildi.

Çalışmayı yürüten, Birmingham Üniversitesinden arkeolog Sarah Parcak ve Amerikan Denizaşırı Araştırma Merkezleri Konseyi Müdürü Christopher Tuttle, anıtın, antik alandaki başka bir yapıya benzemediğini belirtti.

Anıtın geniş platformunun yaklaşık bir olimpik yüzme havuzu uzunluğunda ve havuzun iki katı genişliğinde olduğunu belirten arkeologlar, yapının tören alanı olarak kullanılmış olabileceğini söyledi.

Petra antik kentinin merkezinin 800 metre güneyinde yer alan yapı henüz ortaya çıkarılmamış olsa da yüzey çalışmalarında bulunan çömlekler, platformun M.Ö. ikinci yüzyılın ortalarında inşa edilmiş olabileceğini gösterdi.

Yapının, Petra’daki manastırdan sonra alandaki en büyük platformlu alan olabileceği kaydedildi.

Uydudan alınan fotoğraflarda, 245 metrekarelik platformdan oluşan yapının içinde yer alan küçük platformun bir yanında geniş bir merdiven diğer yanında merdivene açılan sütun dizisi görülüyor.

Düzenleyen:  - KÜLTÜR - SANAT
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...