TÜRKÖK projesinde bağışçı sayısı 150 bini geçti

Düzenleyen: / Kaynak: AA
TÜRKÖK projesinde bağışçı sayısı 150 bini geçti

SAĞLIK Haberleri  / AA

Türkiye Kök Hücre Koordinasyon Merkezinin (TÜRKÖK) çalışmalarına başladığı 1,5 yıllık süreçte gönüllü kemik iliği verici sayısı 150 bini geçti.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sağlık Bakanlığı ile derneklerinin iş birliğinde yürütülen TÜRKÖK projesinin başarıyla sürdürüldüğünü belirtti.

Kınık, yaklaşık 1,5 yıl önce başlatılan projede hedeflenen rakamların teker teker aşıldığını dile getirerek, "Şu anda veri tabanımızda 150 bini aşkın kişinin gönüllü kök hücre veri kaydı oluşturuldu." dedi.

Hedeflenen rakamın üzerinde olduklarına dikkati çeken Kınık, bu rakamların TÜRKÖK projesinin ne kadar başarıyla yürüdüğünü gösterdiğini kaydetti. Kınık, "Hedeflenen rakamın üzerinde olması çok sevindirici. Projenin başladığı ilk günden bu yana bizleri yalnız bırakmayan tüm bağışçılarımıza teşekkür ederiz." diye konuştu.

Kınık, 12 bölgede kan merkezlerinde, uzmanlar tarafından kök hücre donörlerinin tespit edildiğini anlatarak, "Veri bankalarına bilgiler aktarılıyor. İnşallah Türkiye'de hiç kimse kök hücre arayışında olmayacak. Bilindiği üzere kanser ve lösemi durumundaki insanlar dışarıdan kök hücre arayışına giriyordu ve bu da büyük paralara mal oluyordu. Artık kendi ülkemizdeki donörler sayesinde birçok vatandaşımız sağlığına kavuşuyor." ifadesini kullandı. 

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...