Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

İETT'den bilim otobüsü

Düzenleyen: / Kaynak: AA
İETT'den bilim otobüsü

TEKNOLOJİ Haberleri  / AA

İETT, öğrencilerde, çevre teknolojilerine yönelik bilinç oluşturmak, enerji verimliliğine, temiz ve yenilenebilir enerji kaynakları kullanımına ilgilerini artırmak amacıyla bilim otobüsü oluşturdu.

İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü (İETT), öğrencilerde, çevre teknolojilerine yönelik bilinç oluşturmak, enerji verimliliğine, temiz ve yenilenebilir enerji kaynakları kullanımına ilgilerini artırmak amacıyla bilim otobüsü oluşturdu.

İETT'den yapılan açıklamaya göre, "Bilim Hattı" projesi, içerisinde enerji, sürdürülebilirlik ve akıllı şehirler konularını kapsayan deney setlerinin yer aldığı otobüs dizayn etme fikrinden hareket edilerek gerçekleştirildi.

Projeyle bilime ve araştırmaya karşı meraklandırılan öğrencilerin hem öğrenmeleri hem de eğlenmeleri amaçlanıyor.

"Bilime giden en kısa hat"

"Bilime giden en kısa hat" sloganıyla İstanbul genelinde okulları dolaşacak "Bilim Hattı" otobüsü, ilk ve ortaokul öğrencilerine hitap edecek şekilde tasarlandı. Otobüs, ziyaret ettiği okullarda mini bir bilim merkezi işlevi görerek, öğrencilere temiz enerji teknolojileri, sürdürülebilirlik ve akıllı şehirlerle ilgili bilgiler aktarılmasını sağlayacak.

İçerisinde akıllı otobüs ve elektrik şebeke sistemleri, enerji çeşitleri, kum havuzu, plazma küreleri, arttırılmış gerçeklik- uzay serüveni, geri dönüşüm, enerji testi, rüzgar ve güneş enerjisi uygulaması gibi deney setleri bulunan bilim otobüsünde, öğrenciler enerji ve çevreyle ilgili bilimsel deneyler yaparak bilinçlenecek ve bilimin keyfini çıkaracak.

Düzenleyen:  - TEKNOLOJİ
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...