Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

O daha 9 yaşında çobanlık yapıyor

Düzenleyen:
O daha 9 yaşında çobanlık yapıyor

YAŞAM Haberleri

İzmir'in Torbalı ilçesinde, babası cezaevine giren 9 yaşındaki Kerim, hem ailesine yardımcı olmak, hem de üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmek için okuldan arta kalan zamanlarında çobanlık yapıyor.

Torbalı ilçesinde yaşayan 9 yaşındaki Kerim Eres, babasının cezaevine girmesiyle ailesine destek olmak için çalışmak istedi. Zor günler geçiren ve hayvancılıkla geçimini sağlayan ailesini minik yaşıyla düşünen Kerim, okuldan arta kalan vakitlerde çobanlık yapmaya başladı. 150 koyundan oluşan sürüsünü dağ bayır gezdirerek tek başına otlatan Kerim'in bu tavrı, gören herkesin takdirini kazandı.

"KOYUN VE KUZULARIM BANA ARKADAŞLIK EDİYOR"

Yaşıtları koşup oynarken çalışmak zorunda kalan Kerim, derslerinde de oldukça başarılı. Azmiyle dikkat çeken Kerim , tavrıyla herkese örnek oldu. Babanın yaşadığı bir tartışma sonrası hapse girdiği öğrenilirken, minik Kerim şöyle konuştu:"Babam cezaevinde hem kardeşlerime, hem de aileme bu şekilde destek oluyorum. Kuzularımı çok seviyorum. Ben arkadaşlarım gibi oyun bahçelerine giderek oyun oynamayı tercih etmiyorum; çünkü koyun ve kuzularımız bana gün boyu arkadaşlık ediyor. Onların yaylada benimle koşturmaları her şeye yetiyor. Bazen ödevlerimi de arazide koyunlarımızla birlikte yapıyorum. Bu işi zevkle yapıyorum. Ayrıca aileme destek olduğumu bilmek beni oldukça mutlu ediyor" şeklinde konuştu. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...