Başbakan Yıldırım: 'Yedi tepeli İstanbul'a 7 tane yıldız yapıyoruz'

Düzenleyen:
Başbakan Yıldırım: 'Yedi tepeli İstanbul'a 7 tane yıldız yapıyoruz'

GÜNDEM Haberleri

Bakırköy-Kirazlı hattı temel atma töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, Avrasya Tüneli'nin 20 Aralık'ta açılacağı müjdesini verdi...

Başbakan Binali Yıldırım, Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, "İstanbul'un trafik sıkışıklığını rahatlatmak için Büyükşehir Belediyesiyle beraber önemli bir eylem planını yakında açıklayacağız, İstanbullara da buradan duyuruyorum, hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Yıldırım, "Bu topraklar hepimize yeter. Onun için ayrışmayı, çatışmayı ortadan kaldıralım, barışı, kardeşliği, dayanışmayı en ileri noktaya taşıyalım." şeklinde konuştu.

İstanbul'da metro temel atma töreninde konuşan Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle... 

İstanbul'a ne yaparsak, ne projeler kazandırırsak azdır. İstanbul'a bizim borcumuz var. İstanbul'a daha çok eserler kazandıracağız. Yavuz Sultan Selim Köprüsü, üzerinden tren de geçen dünyanın en geniş köprüsüdür. 

Marmaray açıldığından beri 142 milyon insan Avrupa'dan Asya'ya geçti. İşte hizmet budur. İstanbul'a ne yapsak azdır, bizim bu şehre borcumuz var. Yedi tepeli İstanbul'a 7 tane yıldız yapıyoruz.

Marmaray 2. 20 Aralık'ta Avrasya Tüp Geçidi'nin açılışını yapacağız. 3. Yavuz Sultan Selim Köprüsü 4. Orhangazi Köprüsü 5. İstanbul-Ankara Hızlı treni 6. 3. Havalimanı 7. ise Kanal İstanbul Projesi.

Başbakan Yıldırım, İstanbul'daki trafik sıkışıklığı için bir eylem planını da yakında açıklayacaklarını duyurdu. Yıldırım, "İstanbul'un trafik sıkışıklığını rahatlatmak için Büyükşehir Belediyesiyle beraber önemli bir eylem planını yakında açıklayacağız, İstanbullara da buradan duyuruyorum, hayırlı uğurlu olsun" dedi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...