Köylü kadınların yol kapatma eyleminde tekme tokat kavga...

Düzenleyen:
Köylü kadınların yol kapatma eyleminde tekme tokat kavga...

YAŞAM Haberleri

Bursa’da hafriyat kamyonlarının köyün içinden geçmesi nedeniyle ayaklanıp yol kesen köylü kadınlar yine aynı sebeple eylem yaptı.

Kamyonların yolunu kesen kadınlara tepki gösteren bir köylü ile eyleme katılan kadınların eşleri arasındaki tekme tokat yaşanan kavga kameralara yansıdı. Kavga üzerine yol kesme eylemini yarıda bırakan köylü kadınlar, kavgaya karışan eşlerini ayırmak için mücadele verdi.Geçen ay merkez Nilüfer ilçesine bağlı Hasanağa Mahallesi'nde maden ocağından aldığı hafriyatları ruhsatlı döküm sahasına götüren kamyonların mahallenin içerisinden geçmesine sinirlenen köylü kadınlar, yolu keserek eylem yaptı. Ancak köylü kadınların yaptığı eylem karşılık bulmayıp kamyonlar bir ay boyunca yine aynı güzergahı kullanmaya devam etti.

Köylü kadınların yol kapatma eyleminde tekme tokat kavga...

Bugün öğle saatlerinde yine aynı yerde toplanan köylü kadınlar yolu kesip yeniden eylem yapmak istedi. Ancak aynı köyde oturduğu belirlenen bir kişi kadınlara yaptıklarının yasal olmadığını hatırlatınca ortalık bir anda karıştı. Eyleme katılan kadınların eşleri tepki gösteren köylüye saldırdı. Tekme tokat yaşanan kavgayı olay yerindeki polis ekipleri uzun süre ayırmaya çalıştı. Eyleme başlamadan son vermek zorunda kalan köylü kadınlar da kavgaya karışan eşlerini sakinleştirmeye çalıştı.Kadınların "eyvah eyvah!, ne olacak şimdi! oldu olan" gibi sözleri dikkat çekti. Bu sırada olay yerinden geçen bir hafriyat kamyonunu fark eden kadınlar yola fırlayıp kamyonun önünü kesti. Kamyon sürücüsü ne olduğunu anlamazken, polis ekipleri kamyonun güzergahını değiştirtip ikinci bir gerginliğin yaşanmasına mani oldu.

Köylü kadınların yol kapatma eyleminde tekme tokat kavga...

Eylemleri yarıda kalan kadınlar "Her yere başvurduk. Kaymakamlığa kadar gittik, hiçbir şey demiyorlar. Bugün artık pes ettik. Burası okul yolu. Her gün çocuklarımız 4 defa okula gidip geliyor. Çocukların geçmesi için kaldırım yok, yoldan geçiyorlar. Yazık değil mi bizim çocuklarımıza? Bu kadar olmaz. Yetkililerin önlem olması için illa birinin ölmesi mi gerekiyor? Benim çocuğum engelli biz okula giderken kamyonlarla köşe kapmaca oynuyoruz biri bizim sesimizi duysun artık” diye konuştu. 

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...