Arnavutluk 0-1 İsviçre

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Arnavutluk 0-1 İsviçre

FUTBOL Haberleri

EURO2016 A Grubu'nda İsviçre, Arnavutluk'u 1-0'lık skorla yenerek turnuvaya galibiyetle başladı.

2016 Avrupa Şampiyonası A Grubu'nda Arnavutluk ile İsviçre karşı karşıya geldi. Lens'te Stade Bollaert-Delelis'te oynanan maçta kazanan 1-0'lık skorla İsviçre oldu. İsviçre'ye galibiyeti getiren golü 5. dakikada Fabian Schar kaydetti. Arnavutluk'ta bir dönem Galatasaray forması giyen Lorik Cana 23 ve 36. dakikada sarı kart görerek oyundan atıldı ve turnuvanın ilk kırmızı kart gören ismi olarak kayıtlara geçti. Bu galibiyetin ardından A Grubu'nda Fransa'dan sonra İsviçre de 3 puanı hanesine yazdıran takım oldu.

SHAQIRI'NİN ORTASINDA BÜYÜK HATA VE GOL!
İsviçre karşılaşmaya oldukça hızlı başladı. İlk dakikalarda Arnavutluk'u kale sahasına hapseden İsviçre, arka arkaya geliştirdiği akınlar sonucunda erken bir gol buldu. Maçın 5. dakikasında, sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Xherdan Shaqiri'nin ceza alanına gönderdiği ortasında kaleci Etrit Berisha boşa çıkınca topa iyi yükselen Fabian Schar kafayla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturmayı başardı.

CANA ÖNCE DZEMAILI'YE MÜDAHALESİNDEN SONRA...
Kalesinde golü gören Arnavutluk, dakikalar ilerledikçe oyuna daha fazla adapte oldu ve İsviçre kalesine çok adamla gitmeye başladı. Ancak geride çok adamla bekleyen İsviçre, Arnavutlak'a çok fazla boş alan bırakmadı. Karşılaşmanın 23. dakikasında eski Galatasaraylı Cana, bonservisi hala Galatasaray'da olan Blerim Dzemaili'ye yaptığı müdahale sonrasında ilk sarı kartını gördü. Maçın 36. dakikasında savunmada az adamla yakalan Arnavutluk'ta defansın arkasında atılan topa müdahale etmek isterken düştü ve ayağı kayınca meşin yuvarlağa eliyle müdahale etti. Maçın İspanyol hakemi Carlos Velasco, Cana'yı ikinci sarı kartla dışarı gönderdi. Soyunma odasına da İsviçre 1-0'lık skorla gitti.

BERISHA'DAN MÜKEMMEL PERFORMANS!
İkinci yarıda Arnavutluk beraberlik golü için rakip yarı sahaya çıktığı her pozisyonun ardından kalesinde çok büyük tehlikeler yaşadı. İsviçre hızlı ataklar ve derinlemesine toplarla Arnavutluk kalesinde birçok kez çok net gol pozisyonları üretti. Lazio'da forma giyen Arnavutluk kalecisi Etrit Berisha yaptığı kurtarışlarla maça damga vurdu.

MAÇIN SONUNDA ARNAVUTLUK, SOMMER'E TAKILDI!
Öte yandan karşılaşmanın 87. dakikasıdna Arnavutluk'tan Shkelzen Gashi, İsviçreli kaleci Yann Sommer ile karşı karşıya kaldı. Maçta kendisine çok fazla iş düşmeyen Sommer, Gashi'nin pozisyonda gole izin vermedi ve galibiyete önemli bir katkı yaptı.Schar'ın dışında maçta başka gol atan olmayınca İsviçre 1-0'lık skorla turnuvaya galibiyetle başladı.

DZEMAILI'DEN ALKIŞLANAN PERFORMANS
İsviçre'de başarılı bir performans ortaya koyan Blerim Dzemaili'nin oynadığı futbol beğendi kazandı. Orta sahada oldukça mücadeleci performans ortaya koyan Dzemaili, 38. dakikada bir şutunda direğe takıldı.

CANA VE CIKALLESHI ETKİSİZDİ!
Arnavutluk'ta Cana 36 dakikada başarılı bir performans ortaya koyamadı. Ayrıca Medipol Başakşehir'in golcüsü Sokol Cikalleshi, ArnavutluK'ta 74. dakikada oyuna girdi. Cikalleshi, Arnavutluk'un beraberliği yakalayabilmesi adına çok fazla üretken olamadı.

İKİ KARDEŞ BİRBİRİNE RAKİP OLDU!
Bu arada Arnavutluk ile İsviçre arasındaki karşılaşma, futbol dünyasında yine ilginç bir anı meydana getirdi. Aynı anne ve babadan dünyaya gelen Granit Xhaka (İsviçre) ile Taulant Xhaka (Arnavutluk) birbirlerien rakip oldular. İki futbolcu maçın başlamasından önce birbirlerine sarılıp iyi şanslar dilediler.
 

Dakika 2: İsviçre atağında Shaqiri sağdan ortasını yaptı. Mehmedi'nin şutu savunmadan sekip kornere çıktı.
Dakika 3: Rodriguez'in soldan kullandığı korneri Arnavutluk savunması kafayla uzaklaştırdı.
GOL! Dakika 4: Shaqiri'nin sağdan kullandığı kornerde Fabian Schar kafayı vurdu ve top ağlarla buluştu. Kaleci Berisha'nın zamanlama hatası da golde pay sahibiydi. İsviçre'nin 04:21'de bulduğu gol onların Avrupa Şampiyonaları'ndaki en erken golü oldu.
Dakika 9: Agolli'nin duran toptan ortasını İsviçre savunması hata yapmadı ve topu uzaklaştırdı.
Dakika 13: Sol kanatta ikili mücadele sırasında Fabian Schär rakibi Ermir Lenjani'ye yerden kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Carlos Velasco Carballo tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.
Dakika 14: Agolli'nin sol çaprazdan serbest vuruştan ortasını İsviçre kalesinde Sommer rahat şekilde tuttu.
Dakika 15: İsviçre tehlikeli oluyor! Haris Seferovic Blerim Dzemaili ile yaptığı verkaç sonrasında ceza yayı içerisinde bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak Etrit Berisha topa hakim olmayı başarıyor.
Dakika 22: Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Ermir Lenjani'nin ceza alanına gönderdiği ortasında Granit Xhaka kafayla topu uzaklaştırmayı başarıyor.
Dakika 23: Orta sahada ikili mücadele sırasında Lorik Cana rakibi Blerim Dzemaili'ye yaptığı kontrolsüz müdahale sonrasında hakem Carlos Velasco Carballo tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.
Dakika 25: Admir Mehmedi sol kanatta Xherdan Shaqiri ile yaptığı paslaşma sonrasında yan hakem Admir Mehmedi için ofsayt bayrağını kaldırıyor.
Dakika 31: Arnavutluk maçtaki en tehlikeli pozisyonunu yakalıyor! Savunmanın arkasına atılan uzun pasa hareketlenen Armando Sadiku kaleciyle karşı kaşıya vuşunu yapıyor ancak Yann Sommer bu tehlikeli pozisyonu önlemeyi başarıyor.
Dakika 36: Lorik Cana savunmanın arkasına atılan uzun pasa hareketlenmek isterken ayağı kayınca topa elle müdahalede bulunuyor ve hakem Carlos Velasco Carballo tarafından ikinci sarı kartını görerek kırmızı kartla oyun dışı kalıyor.

Dakika 41: İsviçre bir kez daha tehlikeli oluyor! Stephan Lichtsteiner'in sağ kanattan yerden gönderdiği pasına Blerim Dzemaili ceza alanı içinde bekletmeden vuruşunu yapıyor ancak meşin yuvarlak sol kale direği dibinden az farkla auta çıkıyor.
Dakika 45: Hakem Carlos Velasco Carballo ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı İsviçre'nin 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlanıyor.Dakika 46: Hakem Carlos Velasco Carballo ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya İsviçre başlıyor.
Dakika 51: Arnavutluk tehlikeli oluyor! Savunmanın arkasına atılan uzun pasta Johan Djourou'dan seken topa Armando Sadiku hareketleniyor ancak kalesini zamanında terk eden Yann Sommer pozisyonu büyümeden engelliyor.
Dakika 53: Granit Xhaka'nın pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Haris Seferovic'in etkili şutunda Etrit Berisha topu başarılı bir şekilde çeliyor.
Dakika 62: Maçtaki ilk oyuncu değişikliğini Arnavutluk gerçekleştiriyor. Taulant Xhaka oyundan çıkarken, Ergys Kace yerine giren isim oluyor. İsviçre'de ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Admir Mehmedi oyundan çıkarken, Breel Embolo yerine giren isim oluyor.
Dakika 66: İsviçre tehlikeli bir pozisyondan yararlanamıyor. Breel Embolo'nun ara pasıyla topla buluşan Haris Seferovic sol kanattan hızla ilerliyor ancak kalesini zamanında terk eden Etrit Berisha pozisyonu büyümeden engelliyor.
Dakika 67: Valon Behrami hakem Carlos Velasco Carballo'ya yaptığı itirazdan dolayı sarı kartla cezalandırılıyor.
Dakika 70: Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Ergys Kace'nin ceza alanına gönderdiği ortasında İsviçre savunması topu uzaklaştırmayı başarıyor.
Dakika 74: Arnavutluk'ta ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Odhise Roshi oyundan çıkarken, Sokol Cikalleshi yerine giren isim oluyor.
Dakika 75: Haris Seferovic'in pasıyla sol çaprazda topla buluşan Breel Embolo'nun şutunda meşin yuvarlak kalenin üstünden az farkla auta çıkıyor.
Dakika 76: İsviçre'de ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Blerim Dzemaili oyundan çıkarken, Fabian Frei yerine giren isim oluyor.
Dakika 81: Xherdan Shaqiri'nin sağ çaprazdan sol ayağıyla kaleye gönderdiği şutunda Etrit Berisha sol kale direği dibinde topa hakim olmayı başarıyor.
Dakika 82: Arnavutluk'ta üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Armando Sadiku oyundan çıkarken, Shkelzen Gashi yerine giren isim oluyor.
Dakika 85: Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Xherdan Shaqiri'nin ceza alanına gönderdiği ortası hızlı olunca meşin yuvarlak doğrudan dışarı çıkıyor.
Dakika 87: Arnavutluk oldukça önemli bir pozisyondan yararlanamıyor. Savunmanın arkasına atılan uzun pasa hareketlenen Shkelzen Gashi kaleciyle karşı karşıya vuruşunu yapıyor ancak Yann Sommer bu tehlikeli pozisyonu zorda olsa önlemeyi başarıyor.

Dakika 89: Orta sahada ikili mücadele sırasında Burim Kukeli rakibi Breel Embolo'ya kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Carlos Velasco Carballo tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.
Dakika 90' Hakem Carlos Velasco Carballo'nun düdüğüyle karşılaşma sona eriyor. İsviçre, Arnavutluk'u 1-0 mağlup ederek turnuvaya 3 puanla başlıyor.
Dakika 90' Orta sahada ikili mücadele sırasında Mergim Mavraj rakibi Breel Embolo'ya kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Carlos Velasco Carballo tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.
Dakika 90' Müsabakanın sonuna oynanmamış süre olarak en az 3 dakika ilave ediliyor.
Maç bu şekilde sonuçlanıyor.

İŞTE İLK 11'LER:

ARNAVUTLUK:

Berisha, Hysaj, Cana, Mavraj, Agolli, Kukeli, Taulant Xhaka, Roshi, Abrashi, Lenjani,Sadiku

İSVİÇRE:
Sommer, Lichtsteiner, Schär, Djourou, Rodriguez, Behrami, Dzemaili, Granit Xhaka, Shaqiri, Seferovic, Mehmedi


ARNAVUTLUK'TA 17 MÜSLÜMAN FUTBOLCU
İlk kez uluslararası bir turnuvaya katılan Arnavutluk'un, 23 kişilik takım kadrosunun 17'sini Müslüman futbolcular oluşturuyor. İsviçre Milli Takımı'ndaki Müslüman futbolcuların çoğu Balkan kökenli olmalarıyla dikkat çekiyor ve kadronun yaklaşık dörtte birini oluşturuyor. Alman Milli Takımı'nda da 4 Müslüman futbolcu kadroda yer alıyor.

ARNAVUTLUK 6 HAZIRLIK MAÇINDA 2 GALİBİYET ALDI
Tarihinde ilk kez Avrupa Şampiyonası'na katılma hakkı kazanan Arnavutluk, gruptan çıkmayı başararak turnuvada bir sürprize daha imza atmanın peşinde. Oynadığı 6 hazırlık maçında 2 galibiyet 2 beraberlik ve 2 de mağlubiyet elde eden Arnavutluk, turnuva öncesi son hazırlık maçında ise Ukrayna'ya 3-1 mağlup oldu.

İSVİÇRE HAZIRLIK MAÇLARINDA KÖTÜYDÜ
Bir dönem Samsunspor'u çalıştıran Vladimir Petkovic yönetimindeki İsviçre ise grupta Fransa'dan sonraki en büyük favori olarak göze çarpıyor. Eleme grubunun ardından oynadığı 6 hazırlık maçında ise istediği sonuçları alamayan İsviçre, 6 maçta 2 galibiyet ve 4 mağlubiyet elde etti. Petkovic'in ekibi son hazırlık karşılaşmasında ise Moldova'yı Mehmedi ve Namasco'nun kendi kalesine attığı gollerle 2-1 mağlup etmeyi başardı.

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...