Bayramda tarifesiz otobüs takviyesi

Düzenleyen:
Bayramda tarifesiz otobüs takviyesi

Ekonomi Haberleri

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, şehirlerarası otobüs firmalarına, Ramazan ve Kurban Bayramı tatil süreleri içinde, tarifesiz otobüslerini kullanma izni verdi.

Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğünün 1 Haziran 2016 tarihli genelgesinde; Ramazan ve Kurban Bayramı tatil süreleri boyunca yolcu potansiyelinin önemli ölçüde artmasının beklendiği belirtilerek, her iki bayramda da vatandaşların şehirlerarası seyahat talebinin, mevcut tarifeli yolcu taşıması yapan otobüslerin kapasitesiyle karşılanmasının zor olacağı vurgulandı. Genelgeyle, 1-11 Temmuz ve 9-19 Eylül tarihleri arasında firmalara; zaman tarifesine bağlı olmaksızın çalışan B2 ve D2 yetki belgeli, 25 ve üzeri koltuk kapasitesine sahip araçlarını kullanma izin verildi. Bakanlık söz konusu genelgeyle firmalara; tarifeli yolcu taşımacılığı listesinde bulunan hatların dışına çıkmamaları, ücret tarifelerine uymaları, bu konuda bir taşıma sözleşmesi yapmaları ve bu sözleşmeyi seyahat esnasında taşıtta bulundurmaları zorunluluğu getirdi.

Bayram tatillerinin hem uzun olması hem de yaz mevsimine denk gelmesi sebebiyle, otobüslerde her zamankinden daha fazla yoğunluk bekleniyor.

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...