Erkekler arabasını paylaşmak istemiyor

Düzenleyen:
Erkekler arabasını paylaşmak istemiyor

YAŞAM Haberleri

Türk insanı, arabasıyla özdeşleşiyor, kimseyle paylaşmak istemiyor ama erkekler bu konuda daha katı. Kadınların yüzde 60’ı aracını eşiyle paylaşmaya açıkken, erkeklerde bu oran yüzde 13’e kadar geriliyor.

CANAN ERASLAN - Aksigorta tarafından Türkiye’nin çeşitli illerinde araç kullanıcılarına sorulan sorularla ortaya çıkan sonuçlara göre, herhangi bir kaza anında önce acente ya da aileden biri aranıyor. Kadınların yüzde 45’i eşini ararken, erkeklerin sadece yüzde 6’sı eşini aramayı tercih ediyor.

PARK EDERKEN ÇARPIYOR
Türkiye’de her 3 kişiden biri araç kullanırken bir yere sürtüyor ya da tampon çarpması, kaldırıma vurma gibi küçük kazalar yaşıyor. Park ederken kadınların dörtte birinden fazlası, yani yüzde 27’si tamponlarını çarparken, yüzde 14’ü araç giriş ve çıkışlarında kapıyı çarpıyor. Bu oran erkeklerde sadece yüzde 3’lerde.

Arabayı gençler çok sık yıkıyor
Araştırmadan ortaya çıkan ilginç bir sonuç da araba yıkama sayısıyla ilgili. Buna göre yaş ilerledikçe aracın yıkanma sayısı da düşüyor. Özellikle 18 - 34 yaş aralığında araba yıkama sıklığı haftada 2’ye ulaşırken, yaş ilerledikçe düşüş görülüyor. Özellikle 65 yaş üstü araç sahipleri araçlarını ayda bir kez yıkatıyorlar.

Herkes telefonla konuşuyor
Yapılan araştırma son zamanlarda daha da ağırlaştırılan cezalara rağmen araç kiti kullanmadan telefonla konuşan sürücü sayısında büyük artış olduğunu gösteriyor. Özellikle 25-34 yaş arası araç sahiplerinin yarıdan fazlası (yüzde 55) araç kiti kullanmadan telefonla konuşmaya devam ediyor. Cep telefonundan yol durumuna bakmak da araç kullanırken yapılan ihlallerin başında geliyor.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...