Almanya - Ukrayna

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Almanya - Ukrayna

FUTBOL Haberleri

EURO 2016 C Grubu ikinci maçında Almanya, Ukrayna'yı 2-0 mağlup ederek 3 puanın sahibi oldu.

EURO2016 C Grubu'nda Almanya ile Ukrayna ilk maçlarında karşı karşıya geldiler. Lille'deki Stade Pierre Mauroy'da oynanan mücadeleyi Almanya 2-0'lık skorla kazandı. Almanya'ya galibiyeti getiren golleri 19. dakikada stoper Shkodran Mustafi kafa vuruşuyla, Bastian Schweinsteiger 90+3'te Mesut Özil'in asistiyle attı. Bu sonucun ardından Almanya 3 puana yükselirken, Ukrayna ilk maçında puan ile tanışamadı. Grubun diğer takımlarından Polonya'nın 3 puanı bulunurken, Kuzey İrlanda'nın puanı bulunmuyor. Almanya, gruptaki ikinci maçında Polonya ile karşılaşacak. Ukrayna ise Kuzey İrlanda ile puan mücadelesi verecek.

SHKODRAN MUSTAFI'NİN KAFASI HAYAT VERDİ

Almanya, ilk yarı boyunca topun ve oyunun sahibi oldu. Ukrayna'ya karşı kontrolü elinde tutan Almanya, buna karşın pozisyon üretmekte güçlük çekti. Ceza sahası içine girmekte zorluk çeken Almanya, 19. dakikada bir duran top organizasyonunda dengeyi bozdu. Yaroslav Rakitskyi'nin, Thomas Müller'e yaptığı faul sonrasında sağ kanattan kazanılan serbest vuruş için topun başına Toni Kroos geçti. Kroos'un, altıpasın önüne doğru gönderdiği ortasına savunmaya rağmen çok iyi yükselen Shkodran Mustafi kafa vuruşunu yaparak fileleri havalandırmayı başardı.

Ukrayna, gol sonrası oyun disiplininden kopmadı. Savunmasını kalabalık tutan Ukrayna, kontraatak fırsatları aradı. 36. dakikada gole de çok yaklaşan Ukrayna, Jerome Boateng'in son anda çizgi üstünde müdahalesiyle eşitlik fırsatını kaçırdı.

Almanya'nın kontrolünde ama düşük tempolu devam eden maçın ilk yarısı Shkodran Mustafi'nin tek golüyle sona erdi.

ALMANYA, TEMPO YAPAMADI

İkinci yarıda yine Almanya'nın kontrolü ile geçen bir maç oldu. Kısa paslarla oyunu tutan Almanlar, kanattan kanada atılan uzun toplarla oyunun yönünü değiştirerek ani tempo yaşatmaya çalıştılar. Zaman zaman etkili ataklar yapan Almanya, son paslarda veya son şutlarda başarısız olunca farkı artıramadı.

60. dakikanın ardından Ukrayna, daha kalabalık ve daha cesur bir şekilde Almanya kalesine gitmeye başladı. Almanya Teknik Direktörü Joachim Löw bunun üzerine çeşitli değişikliklerle oyuna müdahale etti. Mesut Özil ile bir pozisyona girmeyi başarsa da Almanya, gol bulamadı. Ukrayna ise düşen kondisyonuna rağmen gol için çabaladı ancak Neuer'i geçemedi.

STRES ARTTI, MESUT ÖZİL ATTIRDI!

Almanya, büyük stres yaşadığı ve tehlikeli ataklar yediği son anlarda kontraatakla skoru belirledi. Mesut Özil'in asistinde Bastian Schweinsteiger 90+3'te skoru tayin etti.

ALMANYA 2- 0 UKRAYNA CANLI ANLATIM

90 Maç 2-0'la Almanya'nın galibiyetiyle sona eriyor!
90 Evgen Konoplyanka ile Ukrayna köşe vuruşu kullanıyor. Evgen Konoplyanka'nın ön direğe gönderdiği ortasını defans uzaklaştırıyor.
90 Hakem Martin Atkinson maçın son düdüğünü çalıyor ve mücadeleyi Almanya, Shkodran Mustafi ve Bastian Schweinsteiger'in golleriyle 2-0 kazanmayı başarıyor.
90 GOOOLL!! Almanya, Bastian Schweinsteiger ile farkı 2'ye çıkarıyor. Hızlı gelişen Almanya atağında Andre Schürrle pasını sol kanada doğru atıyor. O noktada Mesut Özil topu bir süre sürdükten sonra ortasını arka direğe doğru gönderiyor. Oyuna sonradan giren Bastian Schweinsteiger arka direkte topun gelişine çok şık bir vuruş yaparak fileleri havalandırmayı başarıyor.
90 Almanya ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Bastian Schweinsteiger, Mario Götze'nin yerine oyuna dahil oluyor.
90 Kaleye uzak mesafeden sağ çaprazdan Andriy Yarmolenko şutunu çekiyor ancak savunmaya çarpan top kornere gidiyor.
90 Maçın sonuna oynanmamış süre olarak en az 3 dakika ilave ediliyor.
89 Evgen Konoplyanka'nın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşu sonrasında arka direğe doğru gelen ortayı savunma uzaklaştırmayı başarıyor.
87 Almanya önemli bir ataktan yararlanamıyor ! Orta sahadan defansın arkasına atılan topa hareketlenen Mesut Özil bir anda kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Penaltı noktasının hemen gerisinden Mesut sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak kaleci Andriy Pyatov bu şutu kurtarmayı başarıyor.
82 Mario Götze'nin pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Andre Schürrle, topu sağına çektikten sonra şutunu çekiyor ancak bu şut az farkla kalenin yanından auta çıkıyor.
78 Almanya ilk oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Andre Schürrle, Julian Draxler'in yerine oyuna dahil oluyor.
76 Köşe vuruşunu kullanmak için Toni Kroos topun başına geçiyor. Kroos'un, ceza sahasına gönderiği ortasını savunma uzaklaştırmak istiyor ancak top ceza yayının hemen gerisinde Jerome Boateng'in önüne geliyor. Boateng, topun gelişine şutunu çekiyor ancak bu şut kalabalık savunmadan geri geliyor.
75 Mario Götze'nin pasıyla ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Thomas Müller yerden sert bir şut çekiyor ancak kaleci Andriy Pyatov son anda topu kornere çelmeyi başarıyor.
74 Mesut Özil'in pasıyla sağ kanatta topla buluşan Mario Götze ceza sahasına girer girmez şutunu çekiyor ancak savunmayada çarpan top kaleci Andriy Pyatov'da kalıyor.
74 Ukrayna ikinci oyuncu değişikliği hakkını kulalnıyor. Viktor Kovalenko oyundan alınırken, Oleksandr Zinchenko yerine oyuna dahil oluyor.
73 Almanya sol taraftan köşe vuruşu kazanıyor. Köşe vuruşu için topun başına geçen Toni Kroos, ortasını arka tarafa doğru gönderiyor ancak o noktada Yaroslav Rakitskyi topu uzaklaştıran isim oluyor.
72 Maçın geride kalan süresine baktığımızda topla oynama yüzdelerinde Almanya'nın büyük bir üstünlük kurduğunu söyleyebiliriz.
68 Sağ kanattan Benedikt Höwedes'in ortasına altıpasın önünde savunmaya rağmen iyi yükselen Julian Draxler kafa vuruşunu yapıyor ancak top farklı bir şekilde kalenin üstünden auta çıkıyor.
68 Orta sahadan hızla çıkan Mario Götze, rakibi Evgen Konoplyanka tarafından faule maruz kalıyor ve hakem Martin Atkinson sarı kartını Evgen Konoplyanka için kullanıyor.
67 Evgen Konoplyanka, köşe vuruşu için topun başına geçiyor. Konoplyanka'nın, altıpasın önüne gönderdiği ortasını Sami Khedira kafayla uzaklaştıran isim oluyor.
66 Maçta ilk oyuncu değişikliği Ukrayna Milli takımından geliyor. Roman Zozulya oyundan alınırken, Evgen Seleznev yerine oyuna dahil oluyor.
66 Sol kanattan Yaroslav Rakitskyi'nin yaptığı ortasına kimse dokunamıyor ve top ters taraftan taca çıkıyor.
65 Mesut Özil'in pasıyla ceza yayının hemen önünde topla buluşan Sami Khedira, topu sağına aldıktan sonra şutunu çekiyor ancak top savunmada Vyacheslav Shevchuk'dan geri geliyor.
61 Sami Khedira, kaleye uzak mesafeden sağ ayağıyla düzgün bir vuruş yapıyor ancak kaleci Andriy Pyatov son anda köşe giden şutu kurtarmayı başarıyor.
61 Julian Draxler'in pasıyla sol kanatta topla buluşan Mesut Özil ortasını ön direğe doğru gönderiyor ancak savunmada Artem Fedetskyi topu kafayla uzaklaştıran isim oluyor.
58 Evgen Konoplyanka, paslaşarak kullandığı köşe vuruşu sonrasında topu tekrar alıyor ve arka direğe doğru ortasını yapıyor. O noktada Andriy Yarmolenko topun kontrolünü sağladıktan sonra içeri çevirmek istiyor ancak Almanya savunması zamanında kademeye girerek topu uzaklaştırmayı başarıyor.
57 Kaleye uzak mesafeden hafif sağ çaprazdan serbest vuruş için topun başına Yaroslav Rakitskyi geçiyor. Yaroslav Rakitskyi'nin doğrudan kaleye çektiği sert şutu direk dibinde kaleci Manuel Neuer son anda kornere çelmeyi başarıyor.
56 Mesut Özil'in pasıyla ceza yayının gerisinde topla buluşan Toni Kroos, sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak savunmaya çarpan top hız kaybediyor ve kaleci Andriy Pyatov'da kalıyor.
52 Julian Draxler'in pasıyla topla buluşan Toni Kroos ceza sahası dışı sol çaprazdan sert bir şut çekiyor ancak top kalenin üstünden az farkla auta çıkıyor.
48 Ceza sahası içi sol çaprazdan Julian Draxler çok sert bir şut çekiyor ancak son anda kaleci Andriy Pyatov bu şutu kurtarmayı başarıyor.
47 Mario Götze'nin sağ kanattan gönderdiği ortasını ön direkte Evgen Khacheridi uzaklaştıran isim oluyor.
46 İngiliz hakem Martin Atkinson ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya Ukrayna başlıyor.
45 Hakem Martin Atkinson ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve ilk yarı Almanya'nın 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlanıyor.
45 Evgen Konoplyanka'nın sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda top doğrudan kaleci Manuel Neuer'de kalıyor.
45 İlk yarının sonuna oynanmamış süre olarak en az 1 dakika ilave ediliyor.
44 Kendi yarı alanınından uzun atılan topa hareketlenmek isteyen Mario Götze ofsayta yakalanan isim oluyor.
44 Ukrayna ilk yarının sonlarına doğru önemli pozisyonlardan yararlanamıyor.
43 Vyacheslav Shevchuk, ceza sahası dışının sol tarafından şutunu çekiyor ancak top doğrudan auta gidiyor.
42 Evgen Konoplyanka'nın sol taraftan kullandığı köşe vuruşu sonrasında arka direğe doğru gelen ortaya kimse dokunamıyor ve top ters taraftan tehlikeli bölgenin dışına çıkıyor.
39 Sol kanattan Serhiy Sydorchuk ortasını kale ağzına doğru yapıyor. Altıpasın içerisinde Artem Fedetskyi şutunu çekiyor ve top ağlarla buluşuyor ancak daha öncesinde yardımcı hakem ofsayt bayrağını Artem Fedetskyi için kaldırıyor.
38 Evgen Konoplyanka köşe vuruşu için topun başına geçiyor. Evgen Konoplyanka'nın arka direğe gönderiği ortasına kimse dokunamıyor ve top ters tarafa doğru açılıyor.
36 Ceza sahası içerisi sol çaprazında topla buluşan Evgen Konoplyanka ortasını altı pasın önüne doğru çeviriyor. O noktada Jerome Boateng ters bir dokunuş yapıyor ve top kaleye doğru yöneliyor ancak Jerome Boateng ikinci bir hamleyle topu çizgi üzerinden uzaklaştırmayı başarıyor.
33 Sağ taraftan Mesut Özil köşe vuruşu için topun başına geçiyor. Mesut'un, arka direğe doğru gönderdiği ortasını savunma uzaklaştırıyor.
31 Evgen Konoplyanka, sağ taraftan köşe vuruşunu kullanmak için topun başına geçiyor.Evgen Konoplyanka'nın kale ağzına doğru gönderdiği ortasını savunma uzaklaştırıyor. Ceza yayının biraz gerisine doğru açılan topu iyi takip eden Vyacheslav Shevchuk, topun gelişine sert bir şut çekiyor ancak bu şut az farkla kalenin yanından auta çıkıyor.
29 Toni Kroos'un defansın arkasına attığı pasla topla buluşan Sami Khedira kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Khedira, penaltı noktasının hemen gerisinden sol ayağıyla şutunu çekiyor ancak kaleci Andriy Pyatov üzerine gelen bu şutu kurtarmayı başarıyor.
29 Almanya, Toni Kroos ile sol taraftan köşe vuruşu kullanıyor. Kroos'un, ön direğe yaptığı ortasını defans kafayla uzaklaştırıyor.
28 Andriy Yarmolenko'nın sağ kanada doğru gönderiği pasına hareketlenmek isteyen Viktor Kovalenko ofsayta yakalanıyor.
27 Köşe vuruşu için tekrar topun başına geçen Evgen Konoplyanka, bu sefer ortasını ön direğe gönderiyor ancak savunma topu tehlikeli bölgenin dışına çıkartmayı başarıyor.
27 Evgen Konoplyanka'nın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşu sonrasında arka direğe gelen ortaya iyi yükselen Evgen Khacheridi kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Manuel Neuer son anda topu kornere çelmeyi başarıyor.
26 Sol kanatta taç çizgisine yakın bir noktadan Evgen Konoplyanka serbest vuruşu kullanmak için topun başına geçiyor. Evgen Konoplyanka'nın ön direğe gönderiği ortasını savunmasına yardıma gelen Thomas Müller kafayla topu kornere atmayı başarıyor.
24 Sağ kanattan kazanılan köşe vuruşu için topun başına Toni Kroos geçiyor. Kroos'un, arka direğe gönderdiği ortasına kafa vuruşu yapmak isteyen Shkodran Mustafi, kaleci Andriy Pyatov'a faul yapıyor.
23 Mario Götze ile girdiği duvar pasından sonra ceza yayının hemen içinde topla buluşan Toni Kroos sol ayağıyla şutunu çekiyor ancak savunmaya çarpan top kornere gidiyor.
19 Toni Kroos, iyi ortasıyla golde asist yapan oyuncu oluyor.
19 GOOOLL!! Almanya, Shkodran Mustafi'nin golüyle maçta 1-0 öne geçiyor. Yaroslav Rakitskyi'nin, Thomas Müller'e yaptığı faul sonrasında sağ kanattan kazanılan serbest vuruş için topun başına Toni Kroos geçiyor. Kroos'un, altıpasın önüne doğru gönderdiği ortasına savunmaya rağmen çok iyi yükselen Shkodran Mustafi kafa vuruşunu yaparak fileleri havalandırmayı başarıyor.
17 Sağ kanatta topla buluşan Artem Fedetskyi ortasını penaltı noktasına doğru göndermek istiyor ancak kademeye giren Benedikt Höwedes tehlikeyi önlemeyi başarıyor.
12 Sol kanatta Julian Draxler'ın ortasını arka direkte Thomas Müller topu kafayla penaltı noktasının soluna doğru indiriyor. O noktada Jonas Hector topun gelişine şutunu çekiyor ancak kötü giden bu şutu kaleci Andriy Pyatov zorlanmadan kontrol etmeyi başarıyor.
11 Sami Khedira'nın orta sahadan attığı pasa hareketlenen Thomas Müller ceza sahası çizgisi üzerinde ofsayta yakalanıyor.
Benedikt Höwedes'in sağ kanattan ortasını ceza sahası içerisine gönderiyor ancak Thomas Müller'i aşan topu ters tarafta savunma uzaklaştırıyor.
5  Kazanılan köşe vuruşu için topun başına Evgen Konoplyanka geçiyor. Konoplyanka'nın altı pasın önüne gönderdiği top savunmaya çarpıp kaleci Manuel Neuer'de kalıyor.
Andriy Yarmolenko'ın pasıyla ceza yayının hemen gerisinde topun gelişine Evgen Konoplyanka şutunu çekiyor ancak son anda kaleci Manuel Neuer topu kornere çelmeyi başarıyor.
4  Sol kanattan gelişen atakta Mario Götze ceza sahasına girer girmez şutunu çekiyor ancak top savunmaya çarpıp penaltı noktasının hemen gerisindeki Julian Draxler'in önüne geliyor. Draxler, bekletmeden şutunu çekiyor ancak top az farkla yandan auta çıkıyor.
Hakem Martin Atkinson ilk düdüğünü çalıyor ve maça Almanya başlıyor.
STAT: Pierre Mauroy

HAKEM: Martin Atkinson

ALMANYA: Neuer, Mustafi, Hector, Höwedes, Khedira, Mesut Özil, Draxler, Müller, Boateng, Kroos, Götze

TEKNİK DİREKTÖR: Joachim Löw

UKRAYNA: Pyatov, Fedetskiy, Khacheridi, Rakitskiy, Shevchuk, Stepanenko, Sydorchuk, Kovalenko, Yarmolenko, Konoplyanka, Zozulya

TEKNİK DİREKTÖR: M. Fomenko

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...