Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trump kin kusmaya devam ediyor!

Trump kin kusmaya devam ediyor!

DÜNYA Haberleri

Cumhuriyetçi Parti'nin aday adayı olan Donald Trump, saldırı sonrasında "Müslümanların ülkeye girişi yasaklansın" teklifini yineledi.

ABD'deki başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olmak için kampanya yürüten ve kampanyalarındaki Müslüman karşıtı söylemlerle tepki toplayan emlak milyarderi işadamı Donald Trump, Orlando'da 50 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından en çok tartışılan önerisini yineledi.

Habertürk'ün haberine göre; Kamuoyu araştırmalarında "Müslümanların önemli bir kısmının Amerikalılara karşı nefret beslediğinin" görüldüğünü iddia eden ve bu yüzden ülkenin kapılarının Müslümanlara kapatılması fikrini ortaya atan Trump, başta ABD Başkanı Barack Obama ve İngiltere'nin başkenti Londra'nın emanet edildiği ilk Müslüman belediye başkanı Sadiq Khan olmak üzere, pek çok önemli ismin sert eleştirilerine maruz kalmıştı.

SALDIRIYI FIRSAT BİLDİ

Tüm bunlar üzerine yanlış anlaşıldığını söyleyerek geri adım atan ünlü işadamı, dün Orlando'da gerçekleştirilen silahlı saldırıyı fırsat bildi. Trump, Müslümanların ülkeye girişinin yasaklanmasını isterken haklı olduğuna dair paylaşımlarda bulundu.

"Başkan Obama sonunda radikal İslam teröründen bahsedecek mi? Etmeyecekse hemen istifa etmeli!" diyen Trump, Orlando'da yaşananın sadece başlangıç olduğunu iddia etti ve yönetim zaafiyeti olduğunu savunarak, yasak teklifini tekrarladı.

Trump'ın paylaşımları Amerikan basınında geniş yer buldu. Huffington Post, ünlü iş adamının böyle bir saldırı sonrası kendini över nitelikteki yazıları için "iğrenç" ifadesini kullandı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...