Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Melih Gökçek'ten kadınlara ayrı vagon anketi

Melih Gökçek'ten kadınlara ayrı vagon anketi

GÜNDEM Haberleri

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek​ "kadınlara özel vagon" uygulamasına ilişkin bir anket çalışması başlattı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, resmi Twitter hesabı üzerinden ses getirecek bir anket başlattı.Japonya'nın başkenti Tokyo'da birçok kadının iş çıkış saatlerinde trenlerde tacize uğramamak için yalnızca kadınlara özel vagonları tercih ettiği yönündeki projeye işaret eden Başkan Gökçek, Ankara'da yaşayanlara metro vagonlarına ilişkin bir soru yöneltti.

Başkan Gökçek, "Ne dersiniz? Ankara Metrosu'nda da bayanlara ayrı vagon uygulamasını deneyelim mi?" soru üzerine Twitter'dan anket çalışması başlattı.Kısa sürede çok sayıda kişi katıldı.

Melih Gökçek'ten kadınlara ayrı vagon anketi

24 saat sürecek olan ankette Ankara metrosu için, Tokyo'daki modelin denenip denenmemesi soruluyor. Ankete dakikalar içinde çok sayıda takipçi katılım gösterdi.

Oylamada "evet deneyelim" yanıtının önde gittiği görüldü.Gökçek'in ayrı vagona örnek gösterdiği uygulamaJaponya'nın başkenti Tokyo'da 2009'dan bu yana kullanılan sistem kapsamında özellikle iş çıkış saatlerinde trenlerde tacize uğramamak için kadınlar kendilerine özel vagonları tercih ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...