Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Diyarbakırlı öğrencilere AB destekli PKK gezisi

Düzenleyen:
Diyarbakırlı öğrencilere AB destekli PKK gezisi

GÜNDEM Haberleri

Diyarbakır'dan AB fonuyla mesleki eğitim için Almanya'ya giden bir grup öğrenci, PKK'ya ait dernekleri ziyaret edip, zafer işareti yaparak örgütü simgeleyen bayrak önünde poz verdi.

Avrupa Birliği mesleki eğetim programı olan Leonardo da Vinci Prgramı kapsamında üçü İzmir biri Diyarbakır olmak üzere 4 Teknik ve Endüstri Meslek Lisesinin 11. ile 12. sınıf öğrencileri iki haftalık yurt dışı eğitim için Almanya, Hollanda ile İsveç'e gönderildi. Proje kapsamında MİG-MAG kaynağı ile kaynak dünyasındaki gelişmelerin eğitimi ve incelenmesi için iki haftalık yurt dışı eğitim sürecini tamamlayan öğrenciler sertifikalarını aldıktan sonra Türkiye'ye geri döndü. Ancak proje kapsamında Berlin'e götürülen Diyarbakır Burhanettin Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin PKK'nın kontrolündeki derneklere götürüldüğü ortaya çıktı.

DİKKAT ÇEKEN HARİTA

Öğrencilerin toplu halde PKK flamalarının önünde poz verdiği PKK bürosunun duvarları teröristbaşı Öcalan ile güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmlarda hayatını kaybeden teröristlerin fotoğraflarıyla dolu. Büroda dikkat çeken bir ayrıntı ise öğrencilerin önünde hatıra fotoğrafı çektirdiği bir harita. Kürdistan yazılı haritanın içinde Türkiye'nin doğu ve güneydoğusunun da yer aldığı görülüyor.

Ulaşılan görüntülerde öğrencilerin Atatürk Hava Limamı'nda sigara içtikleri, Berlin'de de bol bol alkol alıp, alkol şişelerinin önünde hatıra fotoğrafı çektirdikleri görüldü.

Diyarbakırlı öğrencilere AB destekli PKK gezisi

SORUŞTURMA AÇILDI

Skandal, öğrencilerin çektirdikleri fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşması üzerine gün yüzüne çıktı. Okul müdürü ile öğretmenler hakkında soruşturma açıldı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce görevlendirilen müfettişler geziye katılan öğrenci ve öğretmenlerin bilgisine başvurdu. Müdür öğrencilerin bilgisi dışında PKK'nın derneklerine gittiğini iddia etti. Öğrenciler ise tek başlarına gittiklerini söyledi.

MÜDÜR: GİTTİKLERİNİ BİLMİYORUM

Burhanettin Yıldız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Fethi Eroğlu, Berlin'e 2014 Mart'ında 10 öğrenci ve 3 refakatçi öğretmen ile gittiklerini ancak öğrencilerin PKK'nın derneklerine kendisinden habersiz gittiklerini söyledi. Şubat 2016'daki soruşturmayla olaydan haberdar olduğunu belirten Eroğlu, "Daha sonra öğrencilerle konuştuk. Bir akşam dört kişi bir ayara gelip oraya gitmişler. Bize otelin yanında tanıştıkları Türkiyeli birkaç kişiyle gittiklerini söylediler" dedi. Altı yıl içinde sadece iki öğrencilerinin PKK'ya katıldığını belirten Eroğlu, "Sanki bizim okuldan PKK'ya öğrenci kazandırılmış gibi konuşuluyor. Diğer okulların oranlarıyla karşılaştırıldığında bizim okul en son sırada yer alır" diye konuştu. (Star)

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...