Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Yüksekova esnafı kepenk açmaya başladı

Düzenleyen:
Yüksekova esnafı kepenk açmaya başladı

GÜNDEM Haberleri

​Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde sokağa çıkma yasağının kısmi olarak kaldırılması ile hasar tespit çalışmaları biten iş yerlerinin kepenkleri açılmaya başlandı.

Sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırıldığı Yüksekova ilçesinde esnaf kepenk açmaya başladı. İlçenin en işlek caddesi olan Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan çok sayıda iş yerinin kepenk açmasıyla beraber şehir merkezindeki hareketlilik de arttı. İş yerinde temizlik yapan Nihat Babat isimli esnaf, "3 ay aradan sonra kepenk açıp temizlik yapmaya başladık. Şu anda satış yapmaya başladık. Yeni ürünler istedik, bekliyoruz" dedi. 

BİRÇOK İŞ YERİNİN DUVARINDA GEÇİŞ TÜNELLERİ AÇILMIŞ 
Büyük zarara uğradıklarını belirten Mehmet Ayhan isimli esnaf, "İçeri girdiğimde duvarlar çökmüş, raflar inmiş haldeydi. Gördüğünüz gibi halen tozlar içerisinde. İş yerimin duvarları delinerek yan taraftaki iş yerlerine geçilmiş. Tünel şeklinde duvarlarda delik açılmış" ifadelerini kullandı. 
Bedirhan Yörük isimli esnaf ise, 2-3 gündür temizlik yaptığını belirterek, "Tahmini olarak 20-30 bin lira civarında bir zararımız var" diye konuştu. 

450 İŞ YERİNDE HASAR TESPİTİ YAPILDI 
Esnaf yaralarını sararken İlçe Emniyet Müdürlüğü, Mal Müdürlüğü, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı görevlilerinden oluşan hasar tespit komisyonu da çalışmalarını sürdürüyor. Komisyon yetkililerinden alınan bilgiye göre, ilçedeki bin 700 iş yerinden hasar gören 450'ye aşkın iş yerinde hasar tespiti yapıldı. 

11 BİN 764 KİŞİ MÜRACAAT ETTİ 
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) yetkilileri, sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırılması sonrası dönüşlerin başlamasından itibaren 11 bin 764 kişinin SYDV'ye müracaat ettiğini söyledi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...