BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > MASKELER elinizin altında

MASKELER elinizin altında

Besin olarak tüketildiğinde birçok faydasını görebileceğiniz taze sebze ve meyvelerin içinde bulundurduğu çeşitli asit, vitamin ve mineraller cilt güzelliğiniz için de yararlı hale getirilebilir...



CANLI BİR CİLT Salatalık maskesi: İki tutam kuru çuha çiçeği dövülerek toz haline getirilir. Yarım salatalık rendelenir ve bir fincan pirinç unu, çuha çiçeği tozu ile birlikte 10 dakika ateşte pişirilir. Elde edilen karışım bulamaç haline getirilir. Yarım fincan elma suyu, bir çorba kaşığı saf zeytinyağı ilave edilerek krem haline getirilir. Yüz ve boyuna uygulanıp cildin canlı ve sağlıklı görünmesini sağlar. Yarım saat beklettikten sonra ılık su ile yıkanır ve gül suyuyla masaj yapılır. MİKROPLARDAN ARINMAK Patlıcan maskesi: Dilimlenmiş yarım patlıcan iki bardak suda kaynatılır. Hazırlanan karışıma bir diş sarımsak eklenerek lapa haline getirilir. Buna kaymak katılarak krem haline getirilir. Bu karışım iki ay boyunca her gün tekrarlanmalıdır. Böylece cildinizi mikroplardan arındırarak yüzünüze canlı bir görünüm kazandırabilirsiniz. KIRIŞIKLIKLARA KARŞI Bal maskesi: Civan perçemi çiçeği, saf suda 10 dakika kaynatıldıktan sonra sıkılarak süzülür. Bir fincan su soğutulur. Elde edilen posa ezildikten sonra, yarım fincan limon suyu, bir çorba kaşığı zeytinyağı, bir tatlı kaşığı bal ve çırpılmış yumurta sarısı ile karıştırılır. Hazırlanan karışıma soğuk civan perçemi suyu ilave edilir. Maske kıvamına gelinceye kadar yulaf unu eklenir. Bu maskeyle yüzdeki çöküntü ve kırışıklıkların hafiflemesini sağlayabilirsiniz. Bu maske bir hafta uygulanmalıdır. Yüzde bir saat kalması gereklidir. SAĞLIKLI SAÇLAR Kayısı maskesi: Üç tutam defne yaprağı, bir tutam tarçın, kayısı suyunda pişirilir. Bir adet yumurta ve yarım fincan süt karıştırılarak krem haline getirilir. Yüze uygulandığında sivilcelerden kurtulmanızı sağlar. Saça uygulandığında dökülmeyi durdurur ve saçın ağarmasını geciktirir. KADININ GÜNLÜĞÜ TIRNAKLARINIZ ne diyor ?.. Doğan Sağlık Grubu Dermatoloji Uzmanlarından Uz.Dr. Cevat Yegani; pek de önem vermediğimiz tırnaklarımızın bazı vitamin eksikliklerinde bize uyarılar gönderdiğini ve bu nedenle onlara iyi bakmamız gerektiğini belirtiyor. >> İşte uzman doktorun uyarıları; > Tırnak yüzeyleriniz pürüzlü ise; folik asit ve C vitamini ihtiyacınız var. > Tırnak üzerinde beyaz lekeler var ise; protein veya çinko eksikliğiniz var. > Tırnaklarınız zayıf ise; A vitamini ve kalsiyum ihtiyacınız var. > Tırnak renginiz koyu ve şekli bozuk ise; B12 vitamininiz eksik. >> Tırnak sağlığınızı korumak için! > Sık sık tırnak dövmesi yaptırmaktan ve her gün oje tazelemekten kaçının. > Tırnağınızdaki şekil ve renk değişikliklerini ciddiye alın. > Tırnağınızı uzun süre güçlü deterjanlar ve çözücü maddelerle temas ettirmeyin. > Sık sık gereksiz yere ellerinizi yıkamayın. >> Bakımlı tırnaklar için... > Plastik eldiven kullanmadan bulaşık yıkamayın. > Tırnaklarınızı başka bir obje ile bastırmayın. > Tırnaklarınızı fazla uzatmayın, hem görünüş olarak hoş olmaz hem de çabuk kırılır. > Aseton kullanımını minimuma indirin. > Tırnaklarınızı bir ‘alet’ gibi kullanmayın. Akıllı DİYET için Uzmanlar diyet sürecinde “Çok yağ yakar” dedikleri uykunun önemini “En ideali on saat” diye anlatıyor... > Albümin yağları söker: Ayrıca zayıflamak isteyenlerin, günde üç-dört defa 30’ar gram kalori ve yağ yakıcı albümine ihtiyacı var. Üstelik bünye albümini yağa çevirerek depolamıyor. Bunun için albümin tozundan hazırlanan içecekler tavsiye edilir. Aksi takdirde gerekli miktarı almak için çok yemek gerekir. > Şeker endeksi: İnsülinin kanda kaybolması için şeker endeksi düşük olan sebze, meyve, tavuk eti, balık, az pişmiş makarna, kaba öğütülmüş buğdaydan veya çavdardan yapılmış ürünler ile süt ürünleri gibi gıda maddelerinin tüketilmesi tavsiye edilir. > Makarna patatesten iyi: Patatesin, özellikle yağda kızartılmış olanının, şeker endeksi yüksek olduğundan, makarnaya nazaran daha çok şişmanlatıyor. Yalnız makarnanın da endeksinin artmaması için çok yumuşayıncaya kadar pişirilmemesine dikkat edilmeli. > Herkes gençleşebilir: Vücut her iki senede bir cildini yeniliyor. Dolayısıyla yeni cildin yanı sıra kendine yeni kas ve yeni bir bağışıklık sistemi inşa ediyor. Bu arada kendisine doğru besinler verilirse, hormonların yardımıyla da genç ve sağlıklı bir vücut üretir. Buna herkes kavuşabilir, hangi yaşta olursa olsun. AZ YEMENİN YAN ETKİLERİ Kalori sayanlar, kilo alır. Çünkü 1200-kalori-rejimi uygulayan kişi, yağ metabolizmasını harekete geçirmek için zayıflatıcı hormonlar üreten besinleri alamıyor. İNCİ “-Kadınların kendilerine güvenmelerini, özgüvenlerini sürekli geliştirmelerini, çalışma hayatında kadın kimliklerinin ön plana çıkartılmasını reddetmelerini öneririm... Kadınlar, tüm yönetim kadrolarından, kadın ya da erkek olarak değerlendirilmelerini değil, başarı açısından değerlendirilmelerini yüksek sesle dile getirmeliler...” (...Shell Türkiye Genel Müdürü Canan Ediboğlu) SİZDEN GELENLER Mesajınız (...My Grand’ın mesajı) Geçen seni gördüm, çok acı çekiyordun ve pişmandın... Ben ne seni unuttum, ne de başkasını sevdim... Tam bir çıkmazdayken pişmanlıklarımla yüzleştim... Sen döndüğünde çok geçti ben çoktan başkasının sevdiği olmuştum... İnan sana dönmek istedim ama ben senin yaptığını yapamadım... Onu sevmesem de ona saygı duydum ve aynı acıyı ona yaşatmak istemedim... Vicdanım var benim ve seni unutmalıyım... Çıktığım bu yolda ona hayat arkadaşı olmaya kararlıyım... Sonsuza kadar elveda... Albümünüz (...Fatih Kinsün’ün albümünden) TÜRKİYE HATIRASI DİLAN & NEHİR Aynı yumurta ikizleri... Bu kadar tatlı olmanın suçunu birlikte işlediler... Aranıyorlar... Tavsiyeniz (...Nuran Aslan’ın tavsiyesi) Uzun süre neden benim kızarttığım patatesler kıtır kıtır olmuyor ve yapışıyor diye düşündüm... Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine kalem gibi kızartma yapabildim... Nasıl mı?... Patatesi soyup doğradıktan sonra bol suyla çalkalıyorsunuz ve kuru bir bezle iyice kuruluyorsunuz... Çünkü kesilince açığa çıkan nişasta, tutkal gibi parçaları birbirine yapıştırıyor... İkinci dikkat edeceğiniz şey, patatesleri yağdan çıkardıktan sonra hemen tabağa alıp tuzlamak... Tuz fazla yağı ve buharı emiyor kızartmanın yumuşamadan kıtırlaşmasını sağlıyor... Görüşünüz (...Duygu Büyük’ün görüşü) Her yerde bulamayacağımız, özellikle okuyuculardan gelen tariflere yer verirseniz daha iyi olmaz mı?... En azından güzellik bilgileri kadar, kadının dünyası olan mutfağa daha çok eğilseniz?... Örneğin çalışan bayanlar için pratik yemekler vs... Elimden geldiğince yazmaya çalışacağım, yer verirseniz sevinirim... Selamlar... GÜNÜN YEMEĞİ Arpacık Soğanlı Fasulye Malzemeler > Yarım kilogram fasulye > 8-10 adet arpacık soğan > 2 adet domates > 1 adet havuç > 1 kahve fincanı tereyağı > 1 adet kesme şeker > Tuz Hazırlanışı Fasulyelerin kılçıklarını alıp ikiye kesin. Soğanları soyun, havucu kazıyıp yuvarlak dilimleyin. Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tencereye alıp soğanları biraz kavurun. Havuç ve domatesi ekleyin, kavrulunca fasulyeleri katın. Üzerine şeker ve tuz ekleyin. Çok az su ilave ederek kısık ateşte pişirin. Tenceresinde soğutup servis tabağına alın. ...afiyet olsun... BİZE ULAŞIN: e-posta: omer.soztutan@tg.com.tr telefon: (0212) 454 30 00 faks: (0212) 454 31 00 adres: türkiye gazetesi ihlas medya plaza 29 ekim caddesi, 34197 yenibosna/istanbul
 
 
 
 
 
 
 
Reklamı Geç
KAPAT