Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Beyaz çayın kilosu 400 TL

Düzenleyen:
Beyaz çayın kilosu 400 TL

Ekonomi Haberleri

ÇAYKUR beyaz çay üretiminde kullanılan çay tomurcuklarının kilosuna 400 TL ödemesine rağmen bu yıl ilk sürgünde sadece 85 kilo çay tomurcuğu alabildi.

2015 yılınca beyaz çay üretimine geçen ÇAYKUR, padişahların çayı olarak bilinen beyaz çay üretiminde kullanılan çay tomurcuğunun kilosunu 350 TL’den satın aldı. İlk yıl 521 kilo çay tomurcuğu alıp 370 kilo beyaz çay üreten ÇAYKUR, ürettiği çayın 20 gramını 80 TL’den satışa çıkardı. Kilosu 4 bin TL’ye gelen beyaz çay piyasaya çıkar çıkmaz kısa sürede tükendi. 2016 yılında beyaz çay üretimini arttırmayı planlayan ÇAYKUR daha fazla tomurcuk alabilmek için tomurcuğun fiyatını 400 TL olarak belirledi. Buna rağmen ÇAYKUR 2016 yılı 1. sürgün yaş çay alımlarında sadece 85 kilo tomurcuk alabildi. Bu yıl 1. sürgünde alınan tomurcuk miktarı bir önceki yıla oranla bir hayli düşük oldu. ÇAYKUR 1 kilogram yaş çay yaprağı için 1 TL 90 Kuruş öderken, 1 kilo tomurcuk için ise 400 TL ödemeye devam ediyor. Bir dönüm çay tarım alanından yaklaşık 2 ton yaş çay yaprağı elde edilirken aynı alandan sadece birkaç kilo tomurcuk elde edilebiliyor. Öte yandan ÇAYKUR 2016 yılı 1. sürgün yaş çay alımlarında üreticisinden şu ana kadar 229 bin ton yaş çay yaprağı aldı.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...