FIFA Eski Başkanı Sepp Blatter'dan şike itirafı

FIFA Eski Başkanı Sepp Blatter'dan şike itirafı

SPOR Haberleri

Eski FIFA Başkanı Sepp Blatter ‘den olay yapan açıklamalar. FIFA Şike Yaptı, Kura Çekimlerinde Sıcak ve Soğuk Top Kullanıldı…

FIFA eski başkanı Sepp Blatter ‘den olay olacak bir röportaj geldi. Özel bir gazete için konuşan isim, FIFA ‘nın şike yaptığını ve hatta bunlardan birine bizzat şahit olduğunu dile getirdi. Organizasyonların kura çekimlerinde ilginç bir hile yönteminden bahsetti.

‘ Sıcak ve Soğuk Top ‘
Önemli turnuvalar öncesi grupların ve eşleşmelerin belirlenmesi canlı yayın esnasındaki kura çekimi ile belirleniyor. Cam kaseler içinde yer alan kapalı küçük toplar ile gerçekleştirilen kura çekimlerinde Fifa ‘nın hile yaptığını ve bu hilenin yönteminin oldukça basit olduğunu dile getirdi. Blatter açıklamasında "Hile yapmak istiyorsanız kura çekiminden kısa bir süre önce istediğiniz topları buzdolabına koymanız yeterli" şeklinde konuştu.

Halen hakkında yürütülen Şike Soruşturması kapsamında FIFA ‘daki başkanlık görevinden alınan isim, geçmiş kuralar hakkında açıklamalarda bulundu. Dünya genelinde şok etkisi oluşturan açıklamalarında kura çekimleri esnasında hile yapmanın çok basit olduğunu anlattı.

‘ Evet, Şike Yapıldı ‘
Sepp Blatter kendisine sorulan “ Böyle bir hileli kura çekimine tanık olduğunuz mu? ” sorusuna çok çarpıcı bir cevap verdi. Blatter “ Evet, tamamen kendi gözlerimle gördüm. Hile yapıldı. Hile yapılan karşılaşma bir Avrupa Kupası eleme maçıydı. Sadece İtalyan kanadından bir takımın bu işleri yönettiğini biliyorum ” diye konuştu.

‘ Ben bu hilelerde yer almadım ‘
Bu şok edici itirafının ardından böyle bir kura çekimde yer almadığı ve hiçbir zaman kura çekimlerine katılmadığı söyleyen Blatter, " Ben hiçbir zaman kura çekimlerinde yer almadım ama diğer başkanlar öyle değildi. Bahsettiğim hileyi hayata geçiren ekip de İtalya taraflarındandı " diyerek açık bir şekilde hedef gösterdi.

Suçlu Şuan Başkan Olan Infantino mu?
Blatter ‘in kura çekimlerinde hile yapılıyordu demesinin ardından akıllara gelen ilk isim şuan halen FIFA Başkanlığı görevini sürdüren İtalyan asıllı İsviçreli futbol adamı Infantino oldu. Zira Infantino yıllardır birçok kura çekiminde bizzat bulunuyor.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...