Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Evde ve takside vurgun

Düzenleyen:
Evde ve takside vurgun

Ekonomi Haberleri

Dolandırıcılar, TOKİ'den ev almak isteyenleri, "Size öncelik sağlayacağız" diye kandırırken, başka bir çete de taksi plakası kiralayarak geçimini sağlamaya çalışanları hedef alıyor

Dolandırıcılar her gün yeni bir yöntem buluyor. Bu yöntemlerini de acımasızca uyguluyor. Dolandırıcılık yöntemlerinden bir yenisi, TOKİ'de ortaya çıktı. Başkan Ergün Turan'ın verdiği bilgiye göre dolandırıcılar, TOKİ'den ev almak için başvuru yapanların peşine düşüyor. Onlara, "Size öncelik tanıyacağız" diyen bu kişiler, 'uydurma' TOKİ sözleşmesi hazırlıyor. Bu sahte sözleşmelerdeki 'Kurasız Satış' ibaresiyle her şeyi kuralına uygun yaptıkları süsü veren dolandırıcılar, belirli miktarda peşinatı alarak, kalan tutara vade uygulanacağı yalanını söyleyip ortadan kayboluyor. Vatandaşları bu kişilere karşı uyaran TOKİ Başkanı Ergün Turan, "Vatandaşlar TOKİ ve yetkili bankalar dışında kimseye itibar etmesin, onlara para vermesin, imza atmasın" dedi.
DARGELİRLİYE DARBE
Dolandırıcıların daha çok konuta erişmekte zorlanan dar gelirli vatandaşları seçtiğini ifade eden Turan, "Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için, TOKİ ve yetkili bankalar dışında kimseye itibar etmemesini tavsiye ediyoruz. Sahtekârlar uydurma TOKİ sözleşmesi hazırlıyor. TOKİ amblemi ve benim ismimle atılan sahte imzanın bulunduğu bu sözleşmelerle kandırıyor. Vatandaşlar bize müracaat edince dolandırıldığını anlıyor. Bu şekilde çok sayıda şikayet aldık, suçüstü yapıldı, dolandırıcılar ceza aldı. Vatandaşlarımız umutlarını çalanlara karşı dikkatli olmalı. Herhangi bir şüphe halinde ALO TOKİ 444 86 54 numaralı telefona ya da Başbakanlık İletişim Merkezi'ne bildirsinler. Biz takipçisi oluruz" diye konuştu.

Plakanın ikiziyle vurgun yapıyorlar

Yüksek kira getirisi ve artan plaka fiyatları nedeniyle yatırım aracı olarak tercih edilen taksiler son günlerde yeniden dolandırıcıların hedefi oldu. Özellikle taksi plakası kiralamak isteyen şoförleri hedef alan dolandırıcılar, düzenledikleri sahte ruhsatlarla hayali plaka kiralıyor. Taksi plakası kiraladığını zanneden şoför esnafı, polis ekiplerinin bir uygulamasında yakalanıncaya kadar da durumu fark etmiyor. Fark ettiklerinde ise binlerce lirasını kaybettikleri gibi uzun süren hukuki işlemlerle uğraşmak zorunda kalıyor. Sektör çalışanları, dolandırıcıların ağına düşmemek için, plaka almak ya da kiralamak isteyenlerin, kurumsallaşmış yerleri tercih etmesini, birkaç yere danışmasını tavsiye ediyor.
PLAKA 1.6 MİLYON LİRA
İstanbul'da taksi plakaları merkezde 1 milyon 600 bin lira ile 1 milyon 650 bin lira arasında değişiyor. İlçelerde ise 1.35 milyon lira ile 1.75 milyon lira arasında alıcı buluyor. Plaka kira bedelleri de 5 bin 500 liradan 6 bin 500 liraya kadar çıktı. 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...