5G’yi ilk defa TSK kullanacak

Düzenleyen:
5G’yi ilk defa TSK kullanacak

Ekonomi Haberleri

Turkcell'in ASELSAN’la yürüttüğü proje ortaklığı sayesinde, 5G teknolojisinin ilk defa ULAK aracılığıyla TSK’da kullanılması bekleniyor

Buket Güven ANKARA
Savunma Sanayii, 4.5G teknolojisinden 5G’ye geçiş için ilk somut toplantısını yarın gerçekleştirecek. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile ASELSAN ve HAVELSAN’ın da aralarında bulunduğu savunma ve telekomünikasyon şirketlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek "5G Çekirdek Ağ Zirvesinde", millî baz istasyonu projesi olan "ULAK"ın 5G’ye uyumlaştırılması masaya yatırılacak. Telekomünikasyon şirketlerinin 5G teknolojisine bakışının da anlatılacağı zirvede, millî 5G altyapısının birkaç yıl içerisinde tamamlanması konusu üzerinde durulacak. Hâlihazırda Turkcell, ASELSAN’la proje ortaklığı yapıyor. Türkiye’de de 5G teknolojisinin ilk defa ULAK aracılığıyla TSK’da kullanılması bekleniyor. 5G’nin temel avantajları; büyük dosya transferi, hızlı bağlantı, gerçek zamanlı veri paylaşımı, video konferans ve telekonferansta hızlı ve kaliteli bir iletişim, verilere uzaktan ulaşım, maliyet düşüşü, kaynakların verimli kullanılması, zaman tasarrufu olarak sayılıyor.

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...