Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kamunun ihtiyacına ‘bölgesel formül’

Düzenleyen:
Kamunun ihtiyacına ‘bölgesel formül’

Ekonomi Haberleri

Yapılacak yeni çalışmaya göre, devletin birçok ihtiyacı belli bölgelerdeki özel sektör eliyle üretilecek. Devlet, bu şirketlere hem alım hem de yatırım garantisi verecek

Osman Çobanoğlu ANKARA 
Hükümet, Doğu ve Güneydoğu’ya ilaç gibi gelecek yeni bir çalışmaya hazırlanıyor. Yeni çalışmayla askerin üniformasından, hastanelerdeki çarşaflara, adliyelerdeki dosyalardan temizlik malzemelerine kadar devletin birçok ihtiyacı özel sektör eliyle üretilecek. Belli bölgelerdeki özel sektöre yönelik hayata geçirilecek bu çalışmanın detaylarının yakında Başbakan Binali Yıldırım tarafından açıklanması bekleniyor.
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, hükümet olarak farklı bir proje üzerinde çalıştıklarını belirterek bunun mevcut yatırım teşviklerinden farklı olacağını söyledi. Zeybekci, “Devlet, ‘şu tarihe kadar şu ürüne ihtiyacım var’ diyecek. Hem alım hem de yatırım garantisi verilecek. Sermayesi yoksa da yüzde 50 ortak olacak. Yatırım yerini, arsasını da verecek. Ama ‘sen yöneteceksin, şirket senin ben ortağım, şu tarihte ayrılacağım’ diyecek. Devlet ortak olacak ama günü geldiğinde ‘tık’ diye çıkacak” ifadelerini kullandı. 

İhracatla %5’i aşarız

İhracatın büyümeye etkisini değerlendiren Zeybekci, “Biz büyümek zorundayız. Türkiye yüzde 5’in üzerinde ihracatla büyüyebilir. İhracata dayalı bir büyüme ancak milli büyümedir. Türkiye kullanmadığı imkan ve kaynaklarını harekete geçirerek, dış satımla artırarak, gerek mal, hizmet ve turizm ile dış finansman açığını hızla kapatabilir. En önemli örneği: Hindistan, Çin ve Kore” dedi.

 

 

Düzenleyen:  - Ekonomi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...