682 dokunulmazlık dosyası daha savcılık yolunda

Düzenleyen:
682 dokunulmazlık dosyası daha savcılık yolunda

GÜNDEM Haberleri

Dokunulmazlık dosyalarının savcılığa nakli çerçevesinde, 139 milletvekiline ait 682 dosya daha savcılıklara iade edilmeye başlandı.

TBMM’nin Adalet Bakanlığı’na gönderdiği milletvekilleri dokunulmazlık dosyalarının, savcılıklara nakli sürüyor. MHP Genel Başkanı Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, HDP Eş Genel Başkanları Demirtaş ile Yüksekdağ’ın da aralarında bulunduğu 57 milletvekili hakkındaki 117 dosyanın ardından, 139 milletvekili hakkındaki 682 dosya daha savcılıklara iade edilmeye başlandı. TBMM’de bekleyenlerin ve bakanlığa gönderilenlerin de savcılıklara iletilmesiyle birlikte hakkında dosya bulunan milletvekilleri için hukuki safha başlamış oldu. 
Bu vekilller için başlatılan hukuki safha şöyle işleyecek: Başsavcılıklar her bir fezlekeyle alakalı ayrı soruşturma başlatacak. Dokunulmazlığı kaldırılanların milletvekilliği devam edecek. Dokunulmazlığı kaldırılan vekil, hangi iddia için kaldırılmışsa o iddiadan yargılanacak. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...