Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fizikten çaktık

Düzenleyen:
- Güncelleme:
Fizikten çaktık

FUTBOL Haberleri

Fatih Terim'in "Buraların seviyesi bu" diyerek özetlediği turnuvada Hırvatistan karşısında dökülen milliler adeta toptan kaçtı, yıldızlar sorumluluk almadı…

Türkiye, EURO 2016'ya Hırvatistan karşısında aldığı 1-0'lık yenilgiyle başladı. "Biz bitti demeden bitmez" sloganıyla başladığımız şampiyonada yenilgiden çok, takımın kötü futbolu ve sahada 'yokları' oynamaları konuşulur oldu. Teknik Direktör Fatih Terim'in "İlk yarıda iyiydik direnç gösterdik ama ikinci yarıda sanki sahada değildik. İşte buraların seviyesi bu" diyerek ortaya koyduğu turnuva gerçeği Hırvatistan karşısında gözler önüne serildi. Takımın ikinci yarıda bu denli fiziksel açıdan düşüşe geçmesinin altında yatan gerçek ise "kulübe mahkûmu" oyunculardan kurulu olması. Terim'in sahaya sürdüğü on birdeki oyuncuların çoğu ya sakatlık, ya da formsuzluk yüzünden takımlarında yeterince süre alamadı. Maç eksiği, millerin en büyük handikabı olarak Hırvatistan karşısında kendini gösterdi.
Kulübeden gelenlerle...
Maçta Modric'in gol vuruşu sırasında 'saçını taramakla' meşgul olan Ozan Tufan, kulübünde bu sezon sadece 9 maçta 90 dakika yer alabildi. Toplam 2313 dakika sahada kalan Ozan EURO 2016 elemelerinden bu yana Terim'in ise vazgeçilmesi durumunda. Takımın kaptanı Arda Turan da Barcelona'ya transferinde 6 ay forma giyemedi. Ocak ayından sonra yasak kalksa da toplam 25 maçta 1170 dakika forma bulabildi. Arda'nın 90 dakika sahada kaldığı maç sayısı ise sadece 5 oldu. Milli Takım'da Hırvatistan karşısında ilk on birde forma giyen Cenk Tosun, Beşiktaş'ta Gomez'in gölgesinde kaldı. Sakatlığını yeni atlatan Burak Yılmaz ise Çin'de neredeyse topa dokunmadı. Caner Erkin de son haftalarda Fenerbahçe'de kadro dışı kalınca formaya hasret kalan isimlerden bir başkasıydı. 
Hırvatların iştahını kabarttık
Fizik-kondisyon eksiğinin yanı sıra takımda umut bağlanan yıldızların sönük performansı da Hırvatistan yenilgisindeki en önemli etkenlerden biriydi. Fatih Terim'in açıkça "Cenk, Ozan, Selçuk, Arda gibi oyunculardan beklentim daha yüksekti. Hayal kırıklığı yaşıyorum" dediği oyuncular maça ağırlığını koyamadı. Sorumluluk almaktan kaçan ve rakip oyuncuların arkasına saklanan yıldızlar adeta toptan kaçtı. EURO 2008'in intikam hırsıyla yanıp tutuşan Hırvatistan karşısında bu kadar 'yumuşak' ve 'gardı düşmüş' bir takım bulunca büyük bir iştahla saldırdı. Türkiye'ye 19 şut çeken Hırvatlar turnuvanın rekorunu kırdı. Türkiye, istatistiklerin tamamında Hırvatistan'ın gerisinde kaldı. Direkten dönen toplar ve Hırvatların kaçırdığı goller sayesinde Milli Takım fark yemekten kurtuldu. 

 

 

Düzenleyen:  - FUTBOL
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...