BM'de Arap ülkeleri öfkelendiren seçim

Düzenleyen:
BM'de Arap ülkeleri öfkelendiren seçim

DÜNYA Haberleri

İsrail'in BM hukuk komisyonu başkanlığına seçilmesi, insan haklarını ihlal eden bir devletin ödüllendirilmesi anlamına geldiği gerekçesiyle Arap devletleri tarafından eleştirildi.

İsrail, Birleşmiş Milletler teşkilatının kuruluşundan bu yana ilk kez bir genel kurul komisyonunun başkanlığını devraldı.

193 ÜYEDEN 109'U ONAYLADI

İsrail'in BM'deki daimi temsilcisi büyükelçi Danny Danon Arap ve diğer Müslüman ülkelerin protestolarına rağmen 193 üye ülkeden 109'unun oylarıyla hukuk komisyonu başkanlığına seçildi.

FİLİSTİN BÜYÜKELÇİSİ TEPKİ GÖSTERDİ

İsrail'in adaylığı ABD ve Avrupa ülkeleri tarafından desteklenmekteydi. Filistin'in BM nezdinde büyükelçisi Riyad Mansour hukuk komisyonu başkanlığının İsrail'e verilmesine tepki göstererek, "Başkanlık insan hakları ihlalcisine değil, makul ve ehil bir adaya verilmeliydi", dedi.

PROTESTO ÇAĞRISI YAPILDI

Genel Kurulu'ndaki Arap ülkelerini temsil eden Yemen'in BM büyükelçisi Khaled Alyemany üye devletlere seçimi protesto etmeleri çağrısında bulundu. Alyemany, 'sürekli olarak devletler hukukunu ve insan haklarını ihlal eden İsrail'in hukuki konularda karar vermesinin kabul edilemeyeceğini', söyledi.

"ENGELLEME ÇALIŞMALARI ÜZÜCÜ"

Danon ise ülkesinin hukuk komisyonunun zirvesini temsil etmesinden gurur duyduğunu ve 'bazı Arap devletlerinin seçimi engellemeye çalışmasının üzücü olduğunu', belirtti. Genel kurulda oylamaya sunulacak karar tasarıları BM'nin uzmanlık komisyonları tarafından hazırlanıyor. Deutsche Welle

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...