Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Binali Yıldırım'dan AB'ye eleştiri: Varsın orada kalsın vize muafiyeti

Düzenleyen:
Binali Yıldırım'dan AB'ye eleştiri: Varsın orada kalsın vize muafiyeti

GÜNDEM Haberleri

AB ile vize muafiyeti görüşmelerine değinen Yıldırım, Terörle Mücadele Kanunu'nun değiştirilmeyeceğini söyledi ve "Varsın orada kalsın vize muafiyeti" dedi. Yıldırım, mermi olayı üzerinden Kılıçdaroğlu'na "Merak etmeyin Kılıçdaroğlu, sizin güvenliğiniz de bizim teminatımız altında" diye seslendi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na "hodri meydan" diyerek, "Bir TV programında, Sayın Kılıçdaroğlu 'ABD'deki gibi bir başkanlık sistemi getiriyorsanız buyrun' diyor. Siz ABD tipi başkanlık diyorsanız biz ona da varız, buyrun gelin, bu işi gündemden kaldıralım. Biz Türk tipi istiyoruz ama ABD tipi de olsun. Bu fırsatı millet adına kaçırmamasını bekliyoruz" dedi.

AB'YE VİZE RESTİ: VARSIN ORADA KALSIN

Avrupa Birliği'ne vize serbestisi konusunda rest çeken Başbakan Yıldırım, "Yeni süreçte haziran ayı sonunda vize muafiyeti yürürlüğe girecekti. Bizden istenen 72 maddenin birçoğunu tamamladık. Son anda önümüze bir şey çıkardılar. Bunların alışkanlığı bu. 'Siz terörle mücadele kanununu esnetin' diyorlar. Bu dostluğa sığar mı? Böyle günlerde gerçek dostluk belli oluyor. Biz ciddi bir mücadele veriyoruz. Ülkemizin birlik, beraberlik ve bekaası için mücadele veriyoruz. Bu şartlar altında asla ve asla terörle mücadele kanununda herhangi bir değişiklik söz konuş olmaz. Bunun sonucu vize muafiyeti olsa dahi. Varsın orada kalsın vize muafiyeti. Türkiye artık 60'lı yılların Türkiye'si değil." ifadelerini kullandı.

Yıldırım'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Emniyet güçlerimizin terörle mücadelede kararlılığını ve koordinasyonunu artırmaya yönelik gündemimizde bir düzenleme var. Esas itibariyle yeni bir şey yok. Neden böyle bir düzenlemeye ihtiyaç var? Çünkü mülki idare amirliklerinin ihtiyaç duyduklarında silahlı kuvvetlerden destek alması zaten mevcut kanunlarda olan bir şey.

"KOORDİNASYONU SAĞLAYACAK BİR DÜZENLEME"

Burada getirilen şudur: Değişik mevzuatlarda var olan şeyle bir araya getiriliyor. En iyi şekilde koordinasyonun kurulmasını sağlayacak bir düzenlemeden bahsediyoruz.

CHP VE MHP'YE TEŞEKKÜR

Diğer boyutu da tabi ki burada yapılan faaliyetlerin görev kapsamında sayılması ve buna göre hukuki süreçlerin dikkate alınması. Burada terörle mücadelede ya da başka mücadelelerde güvenlik unsurlarımızın moral değerlerini yüksek tutmak karşılaşabilecekleri hukuki sorunları ortadan kaldıracak bir düzenlemedir. CHP ve MHP bu tasarıya karşı olumlu bir tutum içindedirler. Bu milli bir meseledir. Bu iki partimize teşekkür ediyorum. HDP'nin destek olmasını beklemiyorduk zaten. Siz terörün yanında mısınız ülkemizin yanında mısınız?"

AB İLE İLİŞKİLER

"Yarım asırı geçen bir serüvenimiz var. Ama süre ne kadar uzun olursa olsun Türkiye olarak biz samimiyetimizden duruşumuzdan asla ve asla sapma yapmadık. Şimdi bizim beklentimiz Avrupa'nın aynı samimiyeti göstermesi ve verdiği sözleri yerine getirmesidir. Gümrük birliğinin güncellenmesi gündemimizdeki önemli konulardan biridir. Bir diğer mesele insanların serbest dolaşım hakkıdır. Haziran ayı sonunda vize muafiyetinin yürürlüğe girmesiydi. Bu konuda bizden istenen 72 maddenin bir çoğunu, bütün bu şartların çok ciddi bir bölümünü tamamladık.

"VARSIN ORADA KALSIN VİZE MUAFİYETİ"

Son zamanda önümüze bir şey çıkardılar. Bunların alışkanlığı. Son söyleyeceklerini saklarlar, saklarlar tam işler yoluna gireceği zaman çıkartırlar. Terörle mücadele şartını çıkardılar. Bu dostluğa sığar mı? Bu şartlar altında asla ve asla terörle mücadele kanununda herhangi bir değişiklik söz konuş olmaz. Bunun sonucu vize muafiyeti olsa dahi. Varsın orada kalsın vize muafiyeti.

Türkiye artık 60'lı yılların Türkiyesi değil. Türkiye artık beyin göçü alan ülke haline geldi. Tersine göç başladı. Onun için biz uluslararası çalışma hayatını düzenleyen kanunu Meclis'e getiriyoruz. Uzun vadeli yatırımlar artık Türkiye'ye geliyor. Bugüne kadar 160 milyarın üzerinde AK Parti hükümetleri döneminde doğrudan yatırım. Şimdi bir ihtiyaç doğdu, yurt dışındaki beyinler yüksek teknoloji, yenilikçi teknolojilerin üretimini yapmak üzere, dışarıdaki başka ülke tabiatındaki beyinleri Türkiye'ye getirmek için çalışma yapıyoruz. İkinci özelliği de, biz yatırımcıların işini kolaylaştıracağız, adeta önünde turkuaz halı sereceğiz. Bunun uygulamasını başlatıyoruz. Büyük bir reform niteliğinde, bürokrasiyi en alt düzeye indiren adeta sessiz devrim niteliğinde düzenleme. Bu iki düzenleme Meclis'ten geçtiği takdirde küresel yatırımlar çok daha fazla gelmeye başlayacak. Yabancı yatırımcıya sesleniyoruz, isterseniz istediğiniz kadar oturma hakkı verelim, istersenize vatandaşlık verelim. Türkiye'de böyle bir kart almak, böyle bir statü kazanmak için bekleyen binlerce insan var.

KILIÇDAROĞLU'NA MERMİ: DAHA SORUMLU DAVRANABİLİRDİ

Geçenlerde Fatih Camisi'nde tatsız bir hadise yaşandı. Bir şehit yakını, içinde bulunduğu ruh haliyle belki de, anamuhalefet partisi lideri önüne boş kovan bıraktı. Bunu asla ve asla kabul edilebilir bir şey olmadığını söyledik. Ne olursa olsun, ama böyle bir davranışı asla onaylamadığımızı çok net bir şekilde söyledik. Buna rağmen beklediğimiz, anamuhalefet partisi genel başkanının daha sorumlu davranmasıdır. 'Biz güvenliğimizi kendimiz alacağız'. HDP de aynı şeyi söylüyor. Demek ki 'CHP, HDP çizgisine gidiyor' diyenleri bir kez daha haklı çıkardılar. Türkiye Cumhuriyet, herkesin can ve mal güvenliğini korumak için hazırdır. Onun için merak etme Sayın Kılıçdaroğlu sizin güvenliğiniz de bizim teminatımız altında. Ancak faaliyetlerinizde canı yanan şehit yakınlarını rencide etmeyecek şekilde davranmanı ve açıklama yapmanız da bu milletin beklentisidir.

ABD TİPİ BAŞKANLIK ÇAĞRISI: HODRİ MEYDAN

Bir TV programında, Sayın Kılıçdaroğlu 'ABD'deki gibi bir başkanlık sistemi getiriyorsanız buyrun' diyor. Siz ABD tipi başkanlık diyorsanız biz ona da varız, buyrun gelin, bu işi gündemden kaldıralım. Biz Türk tipi istiyoruz ama ABD tipi de olsun. Bu fırsatı millet adına kaçırmamasını bekliyoruz. Bu yeni anayasayı, gelin bu halkın iradesinin tecelli ettiği yüce Meclis'te birlikte yapalım. Bu onuru siyaset sahiplensin. Bu büyük dönüşümde herkes birlikte hareket etsin, ülkemize 2023 yolunda bu kısır çekilmeyi kenara bırakalım.

YÜKSEK YARGIDA DEĞİŞİKLİK

Danıştay ve Yargıtay'ın yeniden yapılandırılması görüşülecek. Bu da hukuk sistemi içerisinde kapsamlı bir düzenlemedir. İstinaf mahkemeleri kuruldu. Bunlardan sonra artık ikinci derece yargılama istinaf mahkemelerinde gerçekleşecek ve sonuçlanacak. Görülen davaların yüzde 70-75'i Yargıtay'a gelmeden hallolacak.

Orlando'daki terör saldırısını kınıyoruz. Bu konuda çifte standartımız yok. Terörün ortak amacı huzuru bozman, insanların can ve mal güvenliğini yok etmek, ülkede kargaşa çıkarmak. Bir kez daha ABD ve ABD halkına terör saldırısından dolayı acılarını paylaşıyoruz. Dostlarımızı terörle mücadele konusunda daha yakın, daha samimi, daha ortak bir işbirliği içerisinde görmeyi de bekliyoruz.

ALMAN PARLAMENTOSU'NDAKİ OYLAMAYA TEPKİ

Alman parlamentosu tarihi yalana imza attı. Tarihçilerin bile mutabık olmadığı, uluslararası mahkemelerin bile farklı kararlar verdiği bir konuda Alman parlamentosu bir karar aldı. Sözde Ermeni soykırım yasasını kabul etti. Alman parlamentosu tarihi bir yanlış yapmıştır. Türkiye-Almanya ilişkilerine çok ciddi zarar vermiştir. Bu karar bizim açımızdan yok hükmündedir. Ne karar alırsanız alın Türkiye'nin tarihi bellidir, bizim tarihimizde soykırım yoktu. Bize soykırım suçlaması yapanların aynaya bakıp 2. Dünya Savaşı'nda yaptıklarını bir kez daha hatırlamalarını istiyoruz. Tarihle ilgili defterleri karıştırmaya başlarsak orada Türkiye'nin adını orada göremezsiniz. Biz ecdadımız 3 kıtada 619 yıl hoşgörüyle, kardeşlikle hüküm sürmüştür. Daha 90-91'de Bosna'da olanlar bütün insanlığın hafızasında. Suriye, Irak, Somali'de olanların hesabını veremeyenler, 100 yıl önce aslı astarı olmayan meselenin peşine düşmüşler. Akıllarınca Türkiye'yi köşeye sıkıştırmaya çalışıyorlar. Biz geçmişimizle övünüyoruz."

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...