BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Ağzımızın tadı

Ağzımızın tadı

Üzümleri portakal suyu ve 1 yemek kaşığı suda ıslatın. Portakalı soyup dilimleyin.



Üzümlü elma MALZEME: 2 yemek kaşığı kuru üzüm, 2 yemek kaşığı portakal suyu, 1 adet portakal, 1 adet acı badem kurabiyesi, 4 adet elma, 6 yemek kaşığı kremşanti, 6 yemek kaşığı süt, 1/4 su bardağı şeker, 1 adet yumurta, 1 yemek kaşığı hazır puding tozu. HAZIRLANIŞI: Üzümleri portakal suyu ve 1 yemek kaşığı suda ıslatın. Portakalı soyup dilimleyin. Zarlarını çıkarıp dilimleri üçer parçaya bölün. Acı badem kurabiyesini ufalayın. Elmaların çekirdekli kısımlarını çıkarıp ısıya dayanıklı bir kaba dizin. Kremşantiyi üç yemek kaşığı süt, 2 yemek kaşığı şeker ile kaynatın. Yumurtanın sarısını ayırın. Puding tozunu yumurta sarısı ve kalan sütle karıştırın. Kaynamakta olan karışıma atın. Yumurta akını, kalan şekerle kar gibi katılaşana kadar çırpın, ufaladığınız kurabiyeyi üzüm ve portakalı yumurta karına karıştırın. Karışımı elmalara doldurun. 200 derece ısıtılmış fırının alttan ikinci rafında 20 dakika pişirin. Afiyet olsun.... AKLINIZDA BULUNSUN Elmaların çabuk bozulmaması için birbirlerine değmeyecek şekilde buzdolabında saklarken sap kısımları üst tarafta kalmalı. Eğer yarısını yediğiniz elmanın kalanını kararmadan saklamak isterseniz kesik kısmına limon sürün ve bu kısmı bir tabağa kapatarak buzdolabına kaldırın.
 
 
 
 
 
 
 
Kapat
KAPAT