Patlama bölgesinde 3 itfaiyeci kayıp

Patlama bölgesinde 3 itfaiyeci kayıp

DÜNYA Haberleri

ABD Başkanı Barack Obama, Texas'ın West kasabasındaki gübre fabrikasında yaşanan olay ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.





Beyaz Saray tarafından yayınlanan açıklamada Obama, dualarının West halkı ile olduğunu ifade etti. Yaşanan hadise sonrası gece boyunca yorulmadan bölgede yardım faaliyetlerine katılanlara teşekkürlerini ileten Obama, "Yönetimim, Acil Durum Yönetim Kurumu (FEMA) ve diğer kuruluşlar aracılığıyla herhangi bir kurtarma veya müdahale ihtiyacı kalmadığından emin olana kadar eyalet ve yerel kuruluşlarla yakın iletişim halinde bulunacak." ifadelerini kullandı.
West'in birçok Texaslının kalbinde olduğunu ve yaşanan trajediye müdahale etmeye devam edeceklerini belirten Obama, Amerikan halkının desteğinin de kendileriyle birlikte olacağını söyledi.
Öte yandan patlamada son belirlemelere göre ölü sayısının 5 ila 15 arasında olduğu, yaralı sayısının da 160'ı geçtiği ifade edildi. Olaya ilk müdahale eden 3 itfaiye personelinin ise kayıp olduğu bildiriliyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...