Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Obama: O teröristleri mutlaka bulacağız

/ Kaynak: AA
Obama: O teröristleri mutlaka bulacağız

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD Başkanı Barack Obama, Boston'daki saldırıyla ilgili ilk kez "terör eylemi" ifadesini kullanarak, "Şu anda bilmediğimiz, iç veya dış bir terörist örgüt tarafından planlı mı yapıldığı, yoksa art niyetli bireysel eylem mi olduğu" dedi. Obama konuşmasında "Onları bulacağız, adalet önüne çıkaracağız" diye seslendi

ABD Başkanı Barack Obama, Boston'daki saldırıyla ilgili ilk kez "terör eylemi" ifadesini kullanarak, "Şu anda bilmediğimiz, iç veya dış bir terörist örgüt tarafından planlı mı yapıldığı, yoksa art niyetli bireysel eylem mi olduğu" dedi. Ulusal Güvenlik ekibinden Boston'daki gelişmelerle ilgili sürekli bilgi alan Obama, basın toplantısında, olayla ilgili ilk kez "terör" ifadesini kullandı. Saldırıyı "çirkin ve alçakça bir eylem" şeklinde nitelendiren Obama, Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) saldırıyı "terör saldırı" olarak araştırdığını kaydetti. Obama, "Bombalar masum sivilleri hedef almak için kullanıldığı zaman bu bir terörist eylemdir. Şu anda bilmediğimiz, bu eylemi gerçekleştirenlerin kim olduğu ve bunu yapma nedenlerini, iç veya dış bir terörist örgüt tarafından planlı mı yapıldığı, yoksa art niyetli bireysel eylem mi olduğu" dedi.

-"Adalet önüne çıkaracağız"-

Daha soruşturmanın başında olduklarını hatırlatan Obama, "her yolu izlemenin ve ne olduğunu tespit etmenin" zaman alacağını dile getirdi. Obama, "Ama bulacağız, vatandaşlarımıza kimin zarar verdiğini bulacağız ve onları adalet önüne getireceğiz" diye konuştu. Amerikalıların kendilerinin dehşete düşürülmeye çalışılmasına karşı çıktığını, bunun en güzel örneğinin saldırının hemen ardından ortaya çıkan kahramanlık, yardım ve şefkat hikayeleriyle görüldüğünü ifade eden Obama, herkesin yaralılara yardım etmek için seferler olduğunu anımsatarak, "Kim olduğumuzu, Amerika'nın ne olduğunu, düşmana nasıl cevap verdiğini bilmek istiyorsanız, işte bu, özveri ve merhamet" dedi. Ülkenin güvenliği için tedbirler alınması talimatını verdiğini belirten Obama, vatandaşlardan da şüpheli bir şeyler gördüklerinde haber vermelerini istedi. Boston'da Yurtseverler Günü kutlamaları çerçevesinde yaklaşık 23 bin kişinin katılımıyla düzenlenen maratonun bitiş çizgisi yakınlarında 10 saniye arayla patlayan iki bomba, biri 8 yaşındaki çocuk 3 kişinin ölümüne, 170'den fazla kişinin yaralanmasına neden olmuştu. Öte yandan, başkent Washington'da Beyaz Saray ve ABD Kongresi olmak üzere devlet kurumlarında olaylar nedeniyle bayraklar yarıya indirildi.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...