Kilidi gençler açacak

Kilidi gençler açacak

GÜNDEM Haberleri

Avrupalı ve Türk gençlerinin birbirini tanıması, ülkemize yönelik ön yargıların kaldırılması için yeni bir proje daha gerçekleştirildi.

Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) arasındaki önyargıları ortadan kaldırmak için GaragErasmus projesi başlatılıyor. Proje ile Avrupalı ve Türk gençler birbirlerini tanıyarak Erasmus nesli oluşturacak. GaragErasmus karavanı yarın ilk hareket noktası olan İstanbul'dan yola çıkacak. Daha sonra, Atina, Roma, Berlin, Brüksel, nbsp;Paris ve Madrid'te aynı etkinlikler gerçekleştirilecek. AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Türk üniversitelerinin uluslararası hareketliliği açısından dönüm noktası olan Erasmus Programı bir yandan üniversiteler ve ülkeler arasındaki işbirliğini geliştirirken, diğer yandan AB üyelik müzakereleri sürecinde ülkemize yönelik önyargıların ortadan kaldırılmasında önemli bir rol üstlendi. Erasmus programı ile AB ülkelerinin üniversiteleri arasında oluşturulan işbirliğine, siyaset ve iş dünyasının önemli aktörleri de dahil olmaktadır. Bu sayede AB, gençler için önemli fırsat kapıları açıyor ve küreselleşen dünyada gençler kendilerini daha iyi ifade etme şansı buluyor" dedi. Erasmus Programı, Yükseköğretim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirmeleri; kısa süreli öğrenci ve personel değişimi yapabilmeleri için karşılıksız mali destek sağlıyor. Türkiye'de 2003'ten beri yürütülmekte olan Erasmus Programı?ile?90?bine?yakın?öğrenci?ve akademik personel Avrupa'da eğitim aldı. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...