'Türk milleti' yerine 'millet'te uzlaşıldı

'Türk milleti' yerine 'millet'te uzlaşıldı

GÜNDEM Haberleri

TBMM Anayasa Yazım Komisyonu, CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen'in başkanlığında yaptığı toplantıda, "Devletin temel amaç ve görevleri" ile "Egemenlik" başlıklı maddeleri ele aldı. Komisyon, "Devletin temel amaç ve görevleri" başlıklı maddede mutabakat sağladı.

TBMM Anayasa Yazım Komisyonu, CHP İzmir Milletvekili Rıza Türmen'in başkanlığında yaptığı toplantıda, "Devletin temel amaç ve görevleri" ile "Egemenlik" başlıklı maddeleri ele aldı. Komisyon, "Devletin temel amaç ve görevleri" başlıklı maddede mutabakat sağladı. Komisyon, "Türk milletinin bağımsızlığını ve bütünlüğünü, ülkenin bölünmezliğini korumak" ibaresini, "Milletin bütünlüğünü, ülkenin bölünmezliğini, kültürel çoğulculuğu" olarak değiştirdi, Cumhuriyeti ve demokrasiyi koruma ibaresi korundu. Devletin temel amaç ve görevleri arasına, yeni metinde, "insan onurunu korumak; temel hak ve özgürlükleri güvence altına almak; huzur, refah ve güvenliği sağlamak" da eklendi. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...