Bir şey çıkmazsa B ve C planı başlar

Bir şey çıkmazsa B ve C planı başlar

Politika Haberleri

Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, muhalefetin ağırdan aldığını belirterek, "Sonuç çıkmazsa 'B' ve 'C' planına geçeceğiz. Bunlar da olmazsa 5-6 vicdanlı vekil bulacağız" dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, "Muhalefet ağırdan alıyor ama bizim acelemiz var. Acelemizin sebebi, 2013'te nbsp;yılının bu manada son yıl olması. Mahalli seçimler, arkasından cumhurbaşkanlığı... Arkasından 2015'te milletvekili seçimi derken bu iş savsaklanır. Muhalefetten bir şey çıkmazsa, 'B' ve 'C' planına geçeceğiz. Demek, bu 'A' planı olmuş oluyor. 'B' planında üç siyasi partiyi dolaşacağız, metnimizi götüreceğiz. Üçünden de herhangi bir sonuç çıkmazsa, biz kendi metnimizi Meclis'e getireceğiz. 5-6 vicdanlı milletvekili bulursak, referanduma gitmek kaydıyla bir metin sunarız" dedi. "Tayyip Bey ülkeyi tek başına yönetiyor" eleştirilerine cevap veren Kuzu, "Bundan sorumlu olan bugünkü parlamenter sistemdir. Panzehiri ise başkanlıktır; çünkü başkanlıkta başkan zayıf parlamento güçlüdür" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...