Akraba evliliğini engelleyen akıllı telefon

/ Kaynak: İHA
Akraba evliliğini engelleyen akıllı telefon

TEKNOLOJİ Haberleri  / İHA

Nüfusun 320 bin olduğu İzlanda'da, akrabalar arasında duygusal ilişkilerin yaşanmasının önüne geçmek amacıyla yeni bir cep telefonu uygulaması geliştirildi.

Son zamanların en ilginç akıllı telefon uygulamalarından biri İzlanda'da geliştirildi...

Nüfusun 320 bin olduğu İzlanda'da, akrabalar arasında duygusal ilişkilerin yaşanmasının önüne geçmek amacıyla yeni bir cep telefonu uygulaması geliştirildi.

İnsanların akrabalık bağlarının zayıf olduğu ülkede, farkında olmadan kan bağı olan kişilerle ilişki riskinin yüksek olduğunu gören üç üniversite öğrencisi, geliştirdikleri yazılımla, akrabalar arasındaki duygusal ilişkiler veya evliliklerin önüne geçmeye çalışıyor.

İzlanda Üniversitesi'nde okuyan öğrenciler, uygulamanın yazılımında, ailelerin yaklaşık 1,200 yıllık soy kütüklerinden faydalandıklarını ifade etti.

Android sistem kullanan cep telefonları için geliştirilen uygulama sayesinde, akrabalar birbirlerine yaklaştıklarında telefonu, kullanıcısını ikaz ediyor.

Uygulamayı geliştiren öğrencilerden Arnar Freyr Adalsteinsson, uygulama sayesinde aynı zamanda, insanların birbirleriyle olan akrabalık bağlarını görebileceklerini ve bu sayede birbirinden uzak yaşayan insanların akrabalık bağlarının da kuvvetlenebileceği ifade ediyor.

Başkent Rejkjavik'te yaşayan tasarımcı Einar Magnusson, insanların flört yaptığı veya ilişkiye girdiği kişinin ikinci kuzeni olduğunu öğrenmesinin çok kötü bir duygu olduğunu belirterek, "İnsanlar bunun eğlenceli bir uygulama olduğunu düşünebilir ama aynı zamanda bu, cep telefonlarında olması gereken bir uygulama" diye konuştu.
"App of Icelanders" adını taşıyan uygulama şu an için sadece İzlanda'da kullanılıyor. Kökenleri, 9. yüzyılda adaya gelen bir grup Vikingli yerleşimciye dayanan İzlandalılar'ın hemen hemen tamamının binlerce yıllık soy kütükleri bulunuyor.

Şu an sadece Android telefonlarda kullanılan uygulamanın yaklaşık iki hafta içinde 4 bin kişi tarafından indirildiği belirtidi. Öğrencilerin uygulamanın iPhone versiyonunu da geliştirmeyi umduklarını kaydetti.

TEKNOLOJİ
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...