Kalp hastalıkları riski saç telinde gizli

Kalp hastalıkları riski saç telinde gizli

DÜNYA Haberleri

Yeni araştırmalara göre tek bir saç teli bile kişide kalp hastalıkları gelişme riskini gösteriyor.

Yeni araştırmalara göre tek bir saç teli bile kişide kalp hastalıkları gelişme riskini gösteriyor.

Saç tellerinin, kişideki stres seviyesiyle ilgili son derece kıymetli bilgiler barındırdığı bildirildi. Uzun süre yüksek miktarda stres hormonu kortizola maruz kalınmasının yaşlılarda kalp hastalığı riski nbsp;doğurduğu kaydedildi.
Kortizol seviyesinin tespiti için kan testi yerine saç teli analizleri yapılabileceği, bununla tek bir andaki stres seviyesini öğrenmek yerine birkaç ay boyunca stres seyrinin tespit edilebileceği ifade edildi.
Klinik Endokrinoloji ve Metabolizma Dergisi'nde yayımlanan araştırma raporunda, "Yüksek kan basıncı ya da karın bölgesindeki yağ gibi yüksek kortizol seviyesi de kişinin kalp-damar hastalıkları riski içinde olduğunu gösterir" denildi. Hollanda'nın Rotterdam şehrinde Erasmus MC'deki araştırmaya liderlik eden Laura Manenschijn, "Saç teli kortizol seviyesindeki değişimle ilgili bilgiler taşıdığı için saç analizleri kalp riskinin belirlenmesinde çok iyi bir araçtır" dedi.
nbsp;


nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...