Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ermenistan, AB'yle geri kabul anlaşması imzaladı

/ Kaynak: AA
Ermenistan, AB'yle geri kabul anlaşması imzaladı

DÜNYA Haberleri  / AA

Ermenistan ve AB arasında aralık ayındaki vize kolaylığı anlaşmasına ilaveten Brüksel'de geri kabul anlaşması da imzalandı.

Ermenistan ve AB arasında aralık ayındaki vize kolaylığı anlaşmasına ilaveten Brüksel'de geri kabul anlaşması da imzalandı. Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan, AB İçişleri Komiseri Cecilia Malmström ve dönem başkanı İrlanda'nın AB Daimi Temsilcisi Rory Montgomery tarafından imzalanan anlaşmayla yasadışı yollardan AB üyesi ülkelere giren ya da vize süresi dolan Ermeni vatandaşları, bu ülkeye iade edilebilecek. İngiltere, İrlanda ve Danimarka dışındaki AB üyelerinde geçerli olacak geri kabul anlaşması, parlamentolardaki onay sürecinin tamamlanmasıyla vize kolaylığı anlaşmasıyla eş zamanlı yürürlüğe girecek. Bu yıl uygulamaya geçmesi beklenen anlaşmayla Ermenistan vatandaşları için vize başvuru ücreti yarıya indirilecek ve çocuklar, sivil toplum örgütü temsilcileri ile yakınları AB'de oturanlar bundan muaf tutulacak. İşadamları, TIR sürücüleri ve gazeteciler gibi AB'ye sık sık seyahat etmesi gereken meslek gruplarına uzun süreli ve çok girişli vizeler verilebilmesinin yolunu açan anlaşmayla diplomatik pasaport sahiplerine vize muafiyeti getirilecek. Vize kolaylığı ve geri kabul anlaşmasıyla ayrıca vize başvurularında talep edilen belgelerin sayısı azalacak ve cevap süresi kısalacak. Anlaşmada nihai hedef olarak AB'nin Ermenistan'a vize muafiyeti getirmesi gösteriliyor. Ermenistan, iyi niyet göstergesi olarak 10 Ocak 2013'ten itibaren AB vatandaşlarından vize talep etmeme kararı almıştı. Son altı yılda bölge ülkelerinden Rusya, Ukrayna, Moldova ve Gürcistan'a vize kolaylığı tanıyan AB, bu konuda Azerbaycan'la da müzakereleri sürdürüyor. nbsp;

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...