Posta güvercinleri mesir taşıdı

/ Kaynak: İHA
- Güncelleme:
Posta güvercinleri mesir taşıdı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

Manisa'da Turizm Haftası Etkinlikleri kapsamında güvercinlerin ayaklarına Mesir Macunu bağlanıp uçuruldu. Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen organizasyona Manisa Şehitler Posta Güvercinleri Sevenler Derneği, güvercinleriyle birlikte destek verdi.


Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen etkinliğe Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, Manisa Şehitler Posta Güvercinleri Sevenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Eğriboyun ve vatandaşlar katıldı. Etkinlik hakkında bilgi veren Manisa Şehitler Posta Güvercinleri Sevenler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Eğriboyun, posta güvercinlerinin beslenmesini önemsediklerini belirterek, ''Bunları biz besleyip yarıştırıyoruz. Bunlar sezonluk yarışıyor. Her birinin ayağında künyeleri ve kimlik bilgileri var. Bunları kesinlikle normal güvercinler gibi kıyaslamayın. Bu güvercinler ayaklarında kendi has numaraları var. Dünyanın başka hiç bir yerinde bu numaralar yok. Bu numaraların özel dijital okuyucuları var. 60 dernek üyemizin bin 500 tane güvercini var. 100 kilometreden bin kilometreye kadar etap yarışları var. Buralarda dereceye giren kuşlar ödüllendiriliyor. Bu hafta turizm haftası. Hem Manisa Mesir'ini hem de Turizm Haftası'na bir canlılık getirelim istedik. Kuşlarımızı da tanıtalım istedik. Kuşçularımızın normal kuşçuların beslediği kuşlar olmadığını insanlarımıza gösterelim istiyoruz'' dedi. nbsp;

Uçurulan güvercinlerin Manisa ve İzmir yöresine has bir güvercin cinsi olduğunu belirten Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse ise, ''İzmir ve Manisa yöresinde yetiştirildiği bütün kayıtlarda kabul edilen ve özellikle Osmanlı İmparatorluğu döneminde Manisa'nın Şehzade Sarayı'nda yetiştirilen Hünkari Güvercinleri'ni uçuracağız. Manisa'nın önemli bir kültürel mirası. Biz bu kültürel mirasın yeniden tanıtılması amacıyla böyle bir etkinlik düzenledik'' şeklinde konuştu. nbsp;

Etkinliğin sonunda ayaklarına birer mesir macunu bağlanan yaklaşık 150 güvercin, taşıdıkları Mesir Macunları'nı sahiplerine götürmek üzere salıverildi.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...