Akıllı telefonlara süper pil

Akıllı telefonlara süper pil

TEKNOLOJİ Haberleri

Bir saniyeden az bir zamanda şarj olacak süper mikro pil geliştirildi.

Şimdiye kadar akıllı telefonların çok gelişmiş olduğu, pillerinin ise bunun gerisinde kaldığı nbsp;söyleniyordu. Artık bu durum mazide kalıyor. Şimdi bir saniyeden az bir zamanda şarj olacak süper mikro pil geliştirildi. Pil, mevcut lityum pillerden 1000 kat daha güçlü.
Illinois Üniversitesi'ndeki bilim adamları, şimdiye kadarki en güçlü mikrobataryayı geliştirmeyi başardılar. Bu süper pille akıllı telefonlar bir saniyenin altında bir sürede şarj olabilecek.
Araştırmaya liderlik eden William King, "Bu, pillere bakış açısını değiştirecek" dedi. Pillerin düşünülenden çok daha fazla güç sağlayabileceğini ifade eden King, "Son senelerde elektronik eşyalar küçüldü. Bilgisayarlar küçüldü. Pillerde ise aynı oranda küçülme olmadı. Şimdi mikroteknoloji bu durumu değiştirecek" diye konuştu.
Yeniden şarj edilebilen bu süper piller, performanslarını özel üç boyutlu mikro yapılarına borçlu.
Günümüzde hızla kullanımı yayılan akıllı telefonlarla ilgili en büyük şikayet, şarjlarının çabuk bitmesiydi.


































UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...