Bebekler ne zaman bilinçlenir?

Bebekler ne zaman bilinçlenir?

DÜNYA Haberleri

Bilim adamları bebeklerin daha 5 aylıkken şuurlu düşünmeye başladıklarını tespit ettiler.

Bilim adamları bebeklerin daha 5 aylıkken şuurlu düşünmeye başladıklarını tespit ettiler.
Paris'te Milli Bilimsel Araştırmalar Merkezi'ndeki bilim adamları, bebeklerin 5 aylıkken görüntüleri kısa süreliğine "işler hafızalarında" depoladıklarını belirlediler.
Yetişkinlerin beyni, hareket eden bir nesne gibi bir şey tespit ettiğinde beyinde bir sinyal dolaşır, görüntü kısa süreliğine depolanır. Bu işlem meydana geldiğinde beyin faaliyetlerinde artış görülür. Bilim adamları, beyin faaliyetlerindeki bu artışın bebeklerde ne zaman görülmeye başlandığını araştırdılar ve 240'tan fazla bebeğin beyin faaliyetlerini incelediler. Her bir bebeğe saniyeden az bir zaman zarfında bir yüz resmi gösterildi. Bir yaşından büyük bebeklerde bu durumda yetişkinlerdeki gibi bir reaksiyon görüldü. 5 aylık bebeklerin beyinlerinde bile bu tür emareler tespit edildi. Bilim adamları, bebeklerde şuurlu düşünmenin 5 aylıkken başladığının görüldüğünü ifade ettiler.
Şuur konusunda nörobilimci Sid Kouider, bilim sitesi Science Mag'e yaptığı açıklamada, "Biz bebeklerin, öğrendikleri hakkında tamamen şuursuz olduklarını zannediyoruz. Belki de bu doğru değil" dedi.





















UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...