Ahmet Özal: Savcı herşeyi biliyor

Ahmet Özal: Savcı herşeyi biliyor

GÜNDEM Haberleri

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal suikastiyle ilgili olarak ifade veren Ahmet Özal, babasına yönelik saldırıyla ilgili olarak önemli bilgiler verdi.



Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal suikastiyle ilgili olarak ifade veren Ahmet Özal, babasına yönelik saldırıyla ilgili olarak önemli bilgiler verdi. Ahmet Özal, Kartal Demirağ'ı sorgulayan dönemin cumhuriyet savcısı Uğur Tonik'in çok önemli bilgilere ulaştığını belirterek "Ancak nbsp; Tonik'in soruşturması sırasında çok önemli bir şey oldu, Tonik aniden dosyayı kapatarak görevi bıraktı. Sonradan öğrendim, kızı kaçırılmış. Kendisi halen sağ. Herşeyi anlatabilir" dedi.

VELİ CAN ODUNCU NEDEN ÖLDÜRÜLDÜ

Turgut Özal'a yönelik ilk suikast için cezaevinde bulunan ülkücü Veli Can Oduncu'ya teklif gittiğini belirten Ahmet Özal "Ancak Oduncu bu teklifi 'Alnı secdeye değen bir kişiye tetik çekmem' diyerek reddetti. Bu görüşmeden sonra Oduncu bir cinayete kurban gitti. Sonradan öğrendiğime göre, Oduncu'yu öldüren katil zanlısı da bir süre sonra öldürüldü" dedi.

HERŞEYİ BİLEN SAVCI

Özal'a yönelik suikastle ilgili en önemli bilgilerin dönemin Ankara Cumhuriyet Savcısı Uğur Tonik'te olduğunu belirten Ahmet Özal verdiği ifadesinde şunları söyledi:
"Kartal Demirağ'ın babama yönelik saldırısının ardından bu kişiyi sorgulayan Savcı Uğur Tonik oldu. Uğur Tonik çok önemli bilgilere ulaştı. Kartal Demirağ'ın anlattıklarını araştırdı. Ancak bu soruşturma sırasında önemli bir gelişme oldu. Savcı dosyayı kapatarak bu davadan çekildi. Sonradan öğrendim ki, Tonik'in kızı bilinmeyen kişiler tarafından kaçırılmış, ölümle tehdit edilmiş. Sayın savcı halen hayatta, bu konu kendisine sorulabilir"

BU BİLGİLERİ AÇIKLAMANIN ZAMANI DEĞİL

Ahmet Özal, elde ettiği bilgileri babası merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile paylaştığını belirterek "Ancak babam bu bilgileri açıklamanın zamanı değil. Bu bilgileri açıklamak ülkeye zarar verir. Bunlar devlet arşivlerinde zaten var, zamanı gelince açıklanır" dediğini kaydetti



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...