Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ağrıyı 3 gün dindiren aşı

Ağrıyı 3 gün dindiren aşı

DÜNYA Haberleri

Ameliyattan sonra özellikle ilk birkaç gün hissedilen sıkıntılara son veren aşının diğer ağrı kesiciler gibi yan etkisi de yok.

Yeni geliştirilen bir aşı, milyonlarca hastayı hem ağrılardan hem de güçlü ağrı kesici ilaçların yan tesirlerinden kurtaracak. Üstelik aşının tesiri 3 gün boyunca devam ediyor. Exparel isimli aşının şaşırtıcı etkisi, Amerika Estetik ve Plastik Cerrahlar Derneği'nin yıllık toplantısında açıklandı. Ameliyatlardan sonra hastalara verilen teskin edici ilaçlar bulantı, kusma ve kabızlık yapabiliyor. Diğer muhtemel yan tesirler de ağız kuruluğu, kaşıntı, kızarıklık, uyuşukluk ve zihni durumda bulanıklık. ABD'de North Carolina'dan plastik cerrahisi uzmanı Stephan Finical liderliğindeki bilim adamlarının araştırmasında, Exparel kullanılan hastaların daha az ağrı hissettiği, daha fazla tatmin sağlandığı tespit edildi. Dr. Finical, aşının ameliyat sırasında vücuda zerk edildiğini, ilaçtaki aktif madde bupivacaine'in etkisinin 72 saati bulduğunu söyledi. Aşı, ABD sağlık idareleri tarafından hastalara verilmek üzere onaylanmış durumda. Exparel'in yakında İngiltere'de de kullanıma gireceği bildirildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...