4.5 milyar $'lık ithalata neşter vurulacak

- Güncelleme:
4.5 milyar $'lık ithalata neşter vurulacak

Ekonomi Haberleri

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının uzun süredir üzerinde çalıştığı İlaç Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı tamamlandı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının uzun süredir üzerinde çalıştığı İlaç Sektörü Strateji Belgesi ve Eylem Planı tamamlandı. Önümüzdeki günlerde Ekonomi Koordinasyon Kurulu'na (EKK) sunulacak eylem planı ile Türkiye'nin yerli ilaç üretiminde güçlenmesini ve bu alandaki 4.5 milyar dolarlık ithalatın durdurulmasını hedefleniyor. İlaç sektörünün cari açığın en yoğun olduğu alanlardan bir tanesi olduğuna dikkat çeken Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Toplamda Türkiye'deki ilaç pazarı 11-12 milyar dolarlık bir pazar. Bu alanda bir yol haritası oluşturmak ve bu yol haritasına göre adım atmak gerekiyordu. Sektörle birlikte ilaç sektörünün strateji belgesini de hazırladık. Türkiye'yi ilaç araştırmalarında, yeni molekül geliştirilmesinde ve yeni tür ilaçların yapılmasında önemli merkezlerden bir tanesi haline getireceğiz" diye konuştu. Stratejiyle yapılması planlanan eylemler ise şöyle:
- Üniversitelerin ilaç alanında buluş gerçekleştirilmesi için imkanlar artırılacak.
- Türkiye'nin bitkisel ilaç bilimi kapasitesi kayıt altına alınacak. nbsp;
- İlaç alanındaki klinik araştırmaların Türkiye'de yapılmasının teşvik edilmesi için mevzuat düzenlemesi yapılacak.
- İlaç ihracatı yapılması için pazar araştırması gerçekleştirilecek. nbsp;
- İlaç buluşlarının artması için ilaç mühendisliği ve ilaç üretim teknisyenliği gibi üniversite programları oluşturulacak. nbsp;

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...