Atık yemekler biyogaz olacak

/ Kaynak: CHA
- Güncelleme:
Atık yemekler biyogaz olacak

Ekonomi Haberleri  / CHA

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye olarak 2002 yılından itibaren düzenli ve belli bir proje ile evsel ve işyeri atıklarını topladıklarını, kağıt, metal ve cam olarak başlatılan atık toplama çalışmasında büyük başarı elde ettiklerini belirtti.

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, belediye olarak 2002 yılından itibaren düzenli ve belli bir proje ile evsel ve işyeri atıklarını topladıklarını, kağıt, metal ve cam olarak başlatılan atık toplama çalışmasında büyük başarı elde ettiklerini belirtti. nbsp;

Başkan Memduh Büyükkılıç, kullanılmış yemeklik yağ, araba lastiği, elektronik atıklar ile pil toplama çalışmasını devam ettirdiklerini hatırlatarak, yeni bir çalışma ile hem yemek artıklarını toplayacaklarını hem de bundan enerji elde ederek ekonomiye büyük katkı sağlayacaklarını açıkladı.

Erciyes Üniversitesi Çevre Bölüm Başkanlığı'nca ortak yürütülen çalışma ile biyogaz üreteceklerini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: ''Melikgazi Belediyesi çevre ve doğa dostu bir belediyedir. Bu her fırsatta belgelemekte ve ispatlamaktadır. Nitekim 2002 yılından itibaren düzenli bir şekilde cam, kağıt ve metal toplamaktadır. Ayrıştırılmış çöp toplama tesisi inşa etmiş ve ilgili Bakanlıkça örnek gösterilmektedir. Belediye olarak bununla kalmadık. Pil, eski oto lastikleri, kullanılmış yağ toplamaya başladık. Bunu ilçenin tüm semtlerinde başarılı bir şekilde devam ediyoruz. Şimdi de Erciyes Üniversitesi ile ortak bir çalışma ile okul, fabrika, lokantalardan yemek artıkları toplayacağız. Bunun için özel araç imal edildi. Yemek toplama aracı ile toplanan yemekler biyogaz tesislerinde belli bir kimyasal çalışma neticesinde biyogaz elde edilecek. Sonuçta ekonomiye büyük katkı sağlanacak. Elde edilen biyogaz yine ısınmada ve mutfaklarda doğalgaz olarak kullanılacaktır.''

Büyükkılıç, bu uygulama ile yemek artıklarının değerlendirileceğini hem de enerji üretimi ile ekonomiye katı sağlanacağını sözlerine ekledi.

Ekonomi
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...