Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Askeri hareketlilik' söylentisi vatandaşları kışla önlerine topladı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
'Askeri hareketlilik' söylentisi vatandaşları kışla önlerine topladı

GÜNDEM Haberleri  / AA

FETÖ'nün darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, "askeri birliklerde hareketlilik" söylentileri üzerine bazı kışlaların önünde toplandı. Kışla kapıları iş makineleriyle kapatıldı.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, sosyal medyada çıkarılan "askeri birliklerde hareketlilik olduğu" yönündeki söylentiler üzerine akşam saatlerinde İstanbul'daki bazı kışlaların önünde yoğunluk oluşturdu.

Sosyal medyada İstanbul'daki bazı kışlalarda yeni bir "hareketlilik" olduğu yönündeki söylentiler üzerine vatandaşlar, Anadolu ve Avrupa yakasındaki bazı askeri noktaların önünde birikmeye başladı. Yapılan çağrılar üzerine bu noktalardaki yoğunluğun ilerleyen vakitlerde arttığı görüldü.

Darbe karşıtı göstericilerin toplandığı ilk adreslerden biri olan Üsküdar'daki Selimiye Kışlası'nın girişi belediyeye ait iş makineleriyle kapatıldı. Bu arada polisin daha önce kışlaya gelerek içeride hakkında yakalama kararı bulunan FETÖ üyesi askerlerden olup olmadığına ilişkin kimlik araştırması yaptığı öğrenildi.

Aramaların ardından ellerinde evrak olan polislerin kışladan çıkış yaptığı görüldü. Evrakın üzerinde sarı çizgilerle işaretlenmiş bölümlerin olduğu ve askeri kimliklerin bulunduğu dikkati çekti.

Emniyet görevlilerinin buradan ayrılmasının ardından, kışlanın girişi yeniden iş makineleriyle kapatıldı. Kışlanın önünde ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan kalabalığın vakit ilerledikçe daha da arttığı gözlendi.

"Erdoğan'a sahip çıkıyoruz" sloganları atıldı

Maltepe'deki 2. Zırhlı Tugay Komutanlığı'nın önüne gelen vatandaşlar, ellerinde bayraklarla, "Demokrasiye sahip çıkıyoruz" ve "Erdoğan'a sahip çıkıyoruz" sloganları attı. Araçlarıyla konvoy oluşturan bazıları da korna çalarak protestolara destek verdi.

Tuzla Piyade Okulu'nun önü de hafriyat kamyonlarıyla kapatıldı. Polisin güvenlik önlemi aldığı okulun önünde vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile toplanmaya başladı.

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ise vatandaşlar araçlarıyla yaklaşık 2 kilometrelik konvoy oluşturup korna çalarak darbe girişimine tepkilerini sürdürdü.

Vatandaşlar Hasdal'a koştu

Bu arada Avrupa yakasında da en yoğun hareketliliğin gözlendiği yerlerden biri Hasdal Kışlası oldu. Sosyal medya üzerinden organize olan vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla kışlanın önünde toplandı.

Nizamiye kapısı, iş makineleri ve otobüslerle kapatıldı. Polis ekipleri de kışla çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

Yoğun güvenlik önlemlerinin sürdüğü Atatürk Havalimanı'nın girişinde ise, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait iş kamyonlarının bekletildiği görüldü. Bu arada havalimanına araç girişine izin verildiği de gözlendi. Araçlarıyla konvoy oluşturan sürücüler, klakson çalarak havalimanının içinde tur attı.

Öte yandan Silivri İlçe Jandarma Komutanlığı'nın önü de 9 vidanjör aracıyla kapatıldı.

Askeri birliklerin önüne iş makineleri çekildi

Bu arada, sosyal medyadaki çeşitli iddialar üzerine vatandaşlar Bolu, Düzce, Kocaeli, Tekirdağ, İzmir, Malatya ve Kırklareli'nde askeri birliklerin önünde toplandı. Söz konusu alanlara polis ekiplerince kamyonlar ve iş makineleri çekildi.

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesindeki 3. Zırhlı Tugay Komutanlığı önünde polis ekipleri, herhangi bir olumsuzluğa karşı önlem aldı. Kırklarelin'de polis, 55. Mekanize Pİyade Tugay Komutanlığı önünde tedbir amaçlı beklemeye başladı.

İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı önünde tedbir amaçlı iş makineleri konuşlandırıldı. Çevik kuvvet ekipleri de TOMA'larla önlem aldı.

Bolu'da da vatandaşlar iddialar üzerine valilik binası önüne akın etti. Polis ekipleri de valilik binasının girişlerine iş makineleri ve kamyonları konuşlandırdı.

Kocaeli Kandıra 1. Motorlu Piyade Tugay Komutan Yardımcılığı ve Garnizon Komutanlığı önüne iş makineleri çekildi. Gölcük ilçesindeki Donanma Komutanlığı girişine de iş makineleri çekilerek barikat kuruldu.

Düzce'de kamu kuruluşları ve kent merkezinin girişlerine iş makineleri yerleştirildi. İtfaiye ekipleri de kritik noktalarda bekletiliyor.

Malatya'da 2. Ordu Komutanlığı önü ve bağlı yollar ise darbe girişiminin ilk gününden itibaren iş makineleriyle kapalı halde bulunuyor. Altay Kışlası önüne de giriş ve çıkışların kapatılması için iş makineleri çekildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...