Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

ABD Cidde'de bulunan vatandaşlarını uyardı

ABD Cidde'de bulunan vatandaşlarını uyardı

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanlığı, Cidde’de bulunan vatandaşlarını uyararak, muhtemel saldırılara karşı dikkatli olmalarını istedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Cidde’de bulunan vatandaşlarını uyararak, muhtemel saldırılara karşı dikkatli olmalarını istedi. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Suudi Arabistan’da bulunan vatandaşlarının özellikle turistlik bölgelerde dikkatli olması gerektiği belirtildi. Açıklamada, “Suudi Arabistan’daki ABD Büyükelçiliğimiz, özellikle alış veriş merkezleri, restoranlar, pazar yerleri gibi batılıların uğrak yeri olan mekanlarda muhtemel tehlikeler olabileceği yönünde ihbarlar almıştır.” ifadesine yer verildi.

Mekke, Medine ve Cidde dışına çıkmamaları

ABD Dışişleri, ülkede hac vizesiyle bulunan vatandaşlarının ise Mekke, Medine ve Cidde’nin dışına çıkmamaları konusunda özellikle uyarıldı. Bakanlık Sözcüsü John Kirby de günlük basın toplantısında yapılan uyarıya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Kirby, istihbaratı Suudili yetkililerden mi aldıkları yoksa bu istihbaratın doğrudan kendilerine mi geldiği yönünde bilgi paylaşmak istemedi. Kirby, “Büyükelçiliğimiz, bu bilginin yeterince güvenilir olduğunu hissettikleri için acilen bu mesajı paylaşma gereğini düşünmüştür” ifadesine yer verildi. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...