Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Paralelin pislikleri dökülüyor

Düzenleyen:
Paralelin pislikleri dökülüyor

GÜNDEM Haberleri

Türk halkının kafasında soru işaretleri oluşturan ancak bir türlü aydınlatılamayan çok sayıdaki olay 15 Temmuz gecesi yaşanan başarısız darbe girişimi ile aydınlanmış oldu.

Buket Güven ANKARA
Türkiye’nin geçmişinde aydınlatılamayan birçok olay herkesin hafızasında tazeliğini koruyor. FETÖ üyelerinin başarısız olduğu darbenin ardından tüm bu hainliklerin ana aktörünün bu darbeciler olduğu konuşuluyor. BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybettiği uçak kazasının failleri bulunamamıştı. Kaza sonrasında, düşen helikopterin etrafında askeri üniformalı kişilerin olduğu görüntüler basına yansımıştı. Yetkililer yine 35 sivilin hayatını kaybettiği Uludere’nin failini de bulamamıştı. Darbede ön cephede yer alan Hava Kuvvetleri olağan şüpheliydi ancak fail tam olarak ortaya çıkarılamamıştı. En son ise Türkiye-Rusya ilişkilerini zora sokan Rus uçağının düşürülmesinde de bu hainlerin rol oynadığı ileri sürülüyor. İşte bu hainlerin geçmişte Türkiye’yi ve hükümeti zora düşürmek için gerçekleştirdiği olaylar ve cinayetler:
DİNK CİNAYETİ:  Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink de 2007 yılında aslında askerî yetkililerin birçoğunun bildiği ancak bir türlü engellemediği suikast saldırısı sonrasında hayatını kaybetmişti. Şimdi ise Dink cinayetinde zanlı Jandarma personelinin başı olan Albay Muharrem Demirlek FETÖ cuntası üyesi olarak gözaltına alındı.
BEHÇET OKTAY CİNAYETİ: 2009 yılında başından vurularak hayatını kaybeden eski Özel Harekat Daire Başkanı Behçet Oktay cinayeti de kayıtlara intihar olarak geçiştirilmişti. Oktay’ın kardeşi abisinin “Ağabeyimin benimle, öldürülmeden bir hafta önce (15 Şubat 2009) ‘çok üzerime geliyorlar, beni yiyecekler’ ve yine öldürülmeden üç gün önce (21 Şubat 2009) ‘ben en tepedekine gittim söyledim, şimdi rahatım’ dediğini anlatmıştı.
DOĞU’DA KARAKOL BASKINLARI:  Doğu ve Güneydoğu’da bulunan bazı karakolların alınan istihbarata rağmen göz göre göre baskına uğraması da kafaları karıştırıyordu. Türk halkı ‘istihbarat alındıysa bu saldırı neden engellemedi?’ sorusunu soruyor ancak buna bir cevap alınamıyordu. Darbe yapan isimlere bakıldığında aslında bu baskınların bilinerek ve hatta istenerek ‘Türk halkında infal oluşturması’ ve ‘Hükümetin zor duruma düşürülmesi’ için gerçekleştirildiği görüşü hakim oldu.
DANIŞTAY BASKINI: Darbeci hainlerin gerçekleştirildiği dönemde Türkiye’yi ayağa kaldıran Danıştay saldırısında da paylarının olduğu düşünülmeye başlandı. Darbe girişimi ile aslında Ergenekon davasından tutuklu MİT’çi Kaşif Kozinoğlu’nun şüpheli ölümünün arkasında da kimin olduğu netleşmiş oldu. 2007 yılında Malatya’daki Zirve Yayınevi’ne yapılan ve 3 kişinin hayatını kaybettiği baskınla da ülkede kaos çıkarmayı hedefleyen kişilerin de aslında bu darbecilerle bağlantıları vardı.
Çözüm süreci devam ederken Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da bir türlü anlam verilemeyen olaylar da bu listede yerini alıyor. 

YAZICIOĞLU CİNAYETİ...
BBP’nin merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopterin enkazının 2 saat sonra bulunduğu ileri sürül-müştü. Helikopteri ilk asker kamuflajı giyen kişilerin bulduğu ancak yardım etmeden ayrıldığı iddiaları görüntü ile de desteklenmişti. Resmî yetkililer Yazıcıoğlu’nun düşen helikopterine 44 saat sonra ulaşabilmişti.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...