Vali Mutlu'dan 1 Mayıs açıklaması

/ Kaynak: İHA
Vali Mutlu'dan 1 Mayıs açıklaması

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 1 Mayıs kutlamalarının Taksim'de yapılması konusunda fiziki handikapları sendika temsilcilerine anlattıklarını belirterek, "24 bin metrekare alana sahip Taksim'in 12 bin metrekaresin inşaat devam ediyor. Taksim'in yarısı tamamen inşaat sahası. Bu inşaat sahası içinde yer yer 30 metreye kadar ulaşan bir hafriyat var" dedi.

1 Mayıs kutlamalarını organize eden sendika temsilcileri ile görüşen İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, basın toplantısı düzenledi.


2 saatlik toplantı boyunca sendika temsilcileri ile 1 Mayıs kutlamalarının huzur ve güvenlik içerisinde nasıl kutlanabileceğini konuştuklarını söyleyen Vali Mutlu, "Özelikle Taksim Meydanı'nda devam etmekte olan çalışmalar nedeniyle fiziki koşulların bu yıl taksim ile ilgili çok özel bir durumu ortaya çıkarttığını ve bu münasebetle düzenlemeye ilişkin bir takım fiziki koşulların sıkıntılarını kendileriyle paylaştık. Özellikle Tarlabaşı ve Halaskargazi Caddesi üzerine çalışmalar devam ediyor. Yani 24 bin metrekare alana sahip Taksim'in 12 bin metrekaresinde inşaat devam ediyor. Taksim'in yarısı tamamen inşaat sahası. Bu inşaat sahası içinde yer yer 30 metreye kadar ulaşan bir hafriyat var. Bunun fiziki koşullar itibariyle handikapı detayı ile anlatıldı" dedi.


Sendika temsilcilerinin Taksim'deki fiziki koşullar konusundaki tabloyu net olarak algıladığını ifade eden Mutlu, "Bu konuda ortak bir görüş içerisinde olduğumuzu söyleyebilirim. Taksim Meydanı'ndaki çalışmaları hepimiz biliyoruz. Taksim'in yayalaştırma çalışmalarının halen devam ediyor olması neydi 1 Mayıs'ın bu yılki kutlamalarında fiziki koşulların göz önünde bulundurulacağı paylaşıldı. Elbette ki 1 Mayıs önemli bir gündür. İstanbul'da da muhtelif toplantılar yapılacaktır. Bu çerçevede elbette Taksim alanının da nasıl bir kutlamaya imkan vereceğini paylaştık. Bu paylaşımımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Önerilerimizi kendilerine anlattık. Süreci karşılıkla yardımlaşma içerisinde sürdürmeye devam edeceğiz. Hepimizin ortak arzusu İstanbul'da bu günün anlamına uygun, huzurlu, mutlu bir şeklide icra edilmesidir" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...