Kerry ve Barroso Suriye krizini konuştu

/ Kaynak: İHA
Kerry ve Barroso Suriye krizini konuştu

DÜNYA Haberleri  / İHA

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Suriye'deki kriz daha da kötüye gitmeden barışçıl bir çözüm bulunmasının gerektiğini vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, Suriye'deki kriz daha da kötüye gitmeden barışçıl bir çözüm bulunmasının gerektiğini vurguladı. nbsp;
Brüksel'de bir araya gelen Kerry ve Barroso, gerçekleştirdikleri ikili görüşmenin ardından basına açıklamalarda bulundu. "Suriye'deki sorunun çözümü politik olmalı" diyen AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso, uluslararası toplumun da, Suriye'deki durumun kabul edilemez olduğunu açıkça belirtmesi gerektiğini ifade etti. Barroso ayrıca, AB'nin, Suriye'deki çatışmadan dolayı mülteci konumuna düşen Suriye halkına insani yardım paketi düzenlediğini açıkladı.
Suriye'deki çatışmaların tümüyle rahatsız edici olduğuna dikkat çeken ABD Dışişleri Bakanı Kerry ise, "Silahlı çatışmalar, mültecilerin sayısında daha da fazla artışa sebep olmadan ve nükleer silahların dünyadaki pek çok ülkeye zarar vermek niyetinde olduğunu bildiğimiz kişilerin ellerine geçmesi riskini oluşturmadan masaya oturup barışçıl bir çözüm bulmalıyız" şeklinde konuştu.
Kerry ayrıca, Avrupa Birliği'nin Sırbistan ve Kosova arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda oynadığı önemli rolü de övdü.
İkili daha sonra, basın toplantısında bulunan AB Komisyonu stajyerleri ile sohbet ederek, dinleyicilerin sorularını yanıtladı.


DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...