Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Darbe girişiminden sonra tutuklanan avukatın akrabaları tanıdık çıktı!

Düzenleyen: / Kaynak: DHA
Darbe girişiminden sonra tutuklanan avukatın akrabaları tanıdık çıktı!

GÜNDEM Haberleri  / DHA

İzmir'de, darbe girişimi ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklanan avukat İbrahim Karanfil'in yanı sıra, kardeşi komiser yardımcısı Özcan Karanfil'in 'Askeri casusluk' adıyla bilinen 'askeri bilgi belge bulundurma' davasıyla ilgili kumpas iddialarına yönelik olarak başlatılan soruşturmada, eniştesi savcı Özcan Şişman'ın ise MİT TIR'larına yönelik soruşturma kapsamında tutuklandığı belirtildi.

Darbe girişimi ardından İzmir'de başlatılan soruşturma kapsamında, 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasıyla başlayan süreçte hakimlikten emekli olup avukatlık yapmaya başlayan İbrahim Karanfil de gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklanan avukat Karanfil'in akrabalarının da kamuoyu tarafından tanındığı ortaya çıktı. Avukat İbrahim Karanfil'in eniştesinin Adana eski özel yetkili Savcısı Özcan Şişman, kardeşinin de İzmir'deki 'Askeri bilgi belge bulundurma' soruşturmasının yürütüldüğü sırada Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde komiser yardımcısı olarak görev yapan Özcan Karanfil olduğu bildirildi. 1 Ocak 2014'te Kırıkhan-Reyhanlı karayolunda mühimmat yüklü olduğu iddiasıyla durdurulan MİT'e ait TIR'ların aranmak istenmesiyle başlayan tartışmalarla gündeme gelen savcı Özcan Şişman, sonrasında HSYK 2'nci Dairesi tarafından MİT TIR'larına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında açığa alındı. Şişman, MİT TIR'larına yönelik soruşturma kapsamında tutuklandı. 
KARDEŞİ DE TUTUKLU 
Darbe girişimi ardından tutuklanan avukat İbrahim Karanfil'in kardeşi Özcan Karanfil'in ise, çoğunluğunu muvazzaf subayların oluşturduğu 357 kişinin yargılandığı ve beraat ettiği İzmir merkezli 'Askeri bilgi belge bulundurma' davasının soruşturmasının yürütüldüğü sırada Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde komiser yardımcısı olarak görev yaptığı, bu soruşturmadaki kumpas iddialarına yönelik olarak başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınıp tutuklandığı belirtildi.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...