İngiltere'den vizede kolaylık

/ Kaynak: AA
İngiltere'den vizede kolaylık

GÜNDEM Haberleri  / AA

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İngiltere'nin iş dünyasına vizede kolaylık sağlayacak yeni bir uygulama başlattığını bildirdi.

Türkiye ile İngiltere arasında 4'üncüsü yapılan "Ortak Ekonomi ve Ticaret Komitesi (JETCO)" toplantısı çerçevesinde Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, İngiltere Ticaret ve Yatırım Bakanı Lord Green ile bir araya geldi.


Görüşmenin ardından iki bakan JETCO toplantısının ortak protokolünü imzaladı ve açıklama yaptı.


Vize konusunda yapılan bir çalışmayı Lord Green'in kendisiyle paylaştığını ifade eden Çağlayan, şunları kaydetti:
"İngiliz devleti vize konusunda yeni bir uygulamaya başlıyor. 'Business bridge' ismini verdikleri bir iş köprüsü sistemi oluşturuluyor ve bu sistem mayıs ayında uygulamaya geçecek. Her iki ülkeden de 500 şirketle başlayacak. Son derece basit bilgiler içeren ve bir tek kağıdın verilmesiyle beraber vize süreci işleyecek ve son derece basit bir uygulama yapılacak."


Bu uygulamadan dolayı teşekkür eden Bakan Çağlayan, "Ancak bizim nihai talebimiz vizenin kolaylaştırılması değil, aynen Türkiye'nin İngiliz iş adamlarına veya AB'nin diğer üyelerinin iş adamlarına uyguladığı gibi sınırda, hatta üç ay kalabileceği şekilde verilen vize imkanının Türk iş dünyasına, sanatçısına, gazetecisine, akademisyenine verilmesidir" diye konuştu.


Çağlayan, İngiltere'den, Schengen vizesi konusunda da destek beklediklerini belirtti.


Vize ayıbını kaldıralım


Bakan Çağlayan, ''Türk iş dünyasına, akademisyenlerine, sanatçılarına ve gazetecilerine Avrupa'nın uygulamış olduğu vize ayıbını gelin kaldıralım'' dedi.


''Eğer küresel oyuncu olmak istiyorsanız, Türkiye'ye olan ilginizi daha fazla artırın'' ifadelerini kullanan Bakan Çağlayan, Türkiye'nin 10 yılda sadece üç alanda 250 milyar dolar yatırım yapacak olan bir ülke olacağını söyledi.


İngiltere Ticaret ve Yatırım Bakanı Lord Green de ''Yeni vize uygulaması sayesinde, her iki taraftan da 500 şirket vize almada daha kolay bir süreçten geçecek'' şeklinde konuştu.


nbsp;

GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...